Si eu am fost sa pedalez

Ieri, impreuna cu alti o mie de oameni (cel putin), am fost sa pedalez prin urbea timisoreana, intr-un mars al sperantei numit “Verde pentru biciclete”.

Aceasta campanie nu e o campanie ecologica absurda. Nu e initiata pentru a-i face pe oameni sa renunte la masini si sa foloseasca bicicletele in locul lor, ci e facuta pentru acei oameni care, din cand in cand, ar vrea sa foloseasca bicicleta ca si alternativa, insa le e teama. Teama de soferii nervosi de pe sosele, teama de locurile stramte din trafic prin care nu se pot strecura, teama ca sunt invizibili pentru ceilalti participanti la trafic.

“Verde pentru biciclete” vrea piste pentru biciclete. Locuri speciale, pe strazi, sosele, trotuare, pe care sa se poata circula in siguranta. Un motiv in plus pentru cei care ar vrea sa mai faca o plimbare prin oras, dar se tem ca nu au loc. Si inca un motiv pentru mine sa-mi aduc de la Sibiu batrana mea bicicleta.

Ieri m-am simtit mandra ca sunt timisoreanca prin adoptie. Am vazut un entuziasm pe care nu stiu in cate locuri din tara il poti vedea. Am vazut organizatori cu fete pline de bucurie ca timisorenii au venit in numar atat de mare la acest mars al sperantei si am vazut sute de biciclete tinute in maini deasupra capului, in semn de victorie. Si asta e doar inceputul.

Aparat foto nu mai am. L-am dat ieri, unor baieti curajosi care vor sa faca turul Europei pe biciclete si el, aparatul meu foto, o sa fie reporter si o sa ne relateze despre minunatiile vazute si traite de cei doi. In schimb, am cateva poze de la marsul de ieri, courtesy of Denisa.

Cei doi curajosi, plecati in turul Europei

Io, o nebuloasa somnoroasa rau de tot, Ovi si Raul.

Revolutia pe biciclete

De la Sebi avem un clip minunat, cu o coloana sonora care ma face sa ma umflu’ in pede de mandrie si sa zic: Da, ma, suntem in Timisoara!

Au mai participat: Piticu, Tiberiu Lovin, Ovi Lala, Richie, Luci, Tomata cu Scufita, Sirg, Lilisor, Oradeanul si, evident, bloggerul Emil Cristescu. Iertare daca am omis pe cineva.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *