Siemens Race – ceva altfel

De cand a inceput cursa asta, sunt tot mai uimita pe zi ce trece. Sunt uimita si foarte incantata de sustinerea voastra si de felul in care ne ajutati sa trecem cu bine de probele intrecerilor zilnice. Si cred ca o sa notez pe toata lumea si, cum ajung in orasele voastre, va scot la beri, macar in felul asta sa va arat cat de mult apreciez sustinerea voastra.

Siemens Race e altfel decat am crezut ca va fi. E o competitie pe bune, in care ne intrecem (mai in gluma, mai in serios) in raspunsuri la quiz-uri si in cautari de indicii. Echipa blondelor (noi, adica) are 110 puncte in momentul de fata si e pe locul 2, dupa echipa lui Bobby si inaintea echipei lui Alex Radescu. Azi, povestind cu Alina, ne-am dat seama ca noi putem castiga acest concurs atunci cand rezolvarile depind de voi, pentru ca sunteti langa noi exact asa cum ati promis ca veti fi.

Am invatat multe despre Siemens, care e o companie mult mai prietenoasa decat mi-am inchipuit eu ca este. Chiar au solutii sustenabile si “economisire” pare sa fie cuvantul de baza care le guverneaza activitatea. Fac economie de spatiu, de energie, de apa, cam de tot ce exista ca resursa naturala in lumea asta.

Ieri am aflat ca modernizarea motorului de la telecabina din Sinaia economiseste 7.000 de kw lunar. Azi am aflat ca Siemens a iluminat cladirea bibliotecii din Cluj, atat pe interior cat si pe exterior, venind cu solutii de iluminat speciale pentru cartile vechi de sute de ani care ar putea fi grav afectate din cauza luminii artificiale necorespunzatoare. Habar n-am avut ca in celelalte biblioteci celebre ale lumii economia nu se face doar din punct de vedere al consumului, ci si pentru a pastra manuscrise foarte vechi.

Cel mai misto din toata aventura asta e ca am invatat foarte multe lucruri jucandu-ne, aproape fara sa ne dam seama de cate lucruri noi am aflat si realizand, dupa a doua zi de cursa, ca ne place tare mult ca stim putin mai multe despre ceea ce se petrece in jurul nostru.

Am facut si poze, dar trebuie sa le si fac o scurta descriere (sa si pricepeti ce am pozat), asa ca va trebui sa mai asteptati cateva ore pana le urc pe minunatul Facebook. Maine vom pleca spre Arad, via Oradea, unde vom afla cate ceva despre inovatiile eco Siemens in transporturi.

La Razvan puteti vedea filmulete cu ce-am mai facut ieri si azi.

Nu uitati de premiile noastre: 600 de lei si un Samsung Galaxy 550 pentru doi dintre cei mai activi sustinatori. Maine vom avea quiz-ul in jurul orei 16, asa ca ne vedem pe Facebook.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *