SMS Cluj 2 – la cald

Tocmai ce m-am intors de la Social Media Summit, conferinta organizata de Revista Biz la Cluj, ajunsa la editia a doua. Sunt in holul hotelului si scriu articolul asta, la cald, desi voi il veti citi doar maine, ca un blogger care se respecta isi pregateste articole pentru zilele in care nu are acces la internet/laptop. Si, asa cum v-am obisnuit deja, o sa scriu despre lucrurile frumoase, ca de urat suntem toti satui. Insa pe bune ca la conferinta asta n-au existat lucruri rele sau, cel putin, eu nu le-am vazut. In ceea ce priveste prestatiile speakerilor, sa vorbeasca cei cu mai multa experienta decat mine.

Prezentarile care mi-au placut cel mai mult? Au fost doua, ambele tinute de oameni pe care nu i-am mai vazut niciodata facand o prezentare la o conferinta atat de serioasa (si pentru ei a fost premiera): Florica si Zicu de la TvDeCe si Gaben (care, intre timp, a ajuns o mica vedeta, filmuletul lui despre cum se bea palinca/rachia/tuica fiind prezentat, pe rand, la Cabral pe blog, apoi la Zoso si apoi in CanCan; dap, e viral :D). Au vorbit despre experienta lor, Florica si Zicu explicandu-ne traseul lor bloggeristic si Gabi povestindu-ne despre felul in care video-blogging-ul i-a dat peste cap tot ceea ce credea el despre blogging si oferindu-ne niste informatiinoi despre felul in care Youtube iti arata statisticile. Mi-a placut extraordinar de tare si momentul de final al prezentarii lui Robi Katai, care s-a jucat cu noi e chestie foarte draguta si ne-a demonstrat ce poate face o comunitate.

Am fost invidioasa. Si inca mai sunt. Clujenii au crescut extraordinar de mult, companiile au un interes tot mai mare in industria asta si cred ca, in 2012, unii dintre acesti oameni care au fost prezenti pe scena SMS Cluj vor avea foarte mult de lucru, pentru ca agentiile si companiile locale o sa-i caute pentru consultanta. Invidia mea vine din cauza ca ei au inteles ca doar impreuna pot face treaba.

Cea mai misto chestie spusa intr-o prezentare a fost ceea ce a zis Groparu, referindu-se la felul in care un blogger isi transmite ideile pe blog: “in 90% din cazuri nu scrii pentru tine, scrii pentru audienta”. Si da, sunt foarte de acord, am sustinut intotdeauna ca acei bloggeri care spun ca scriu pentru ei sunt foarte nesinceri, ca sa nu zic mai rau.

Din nou am plecat cu o gramada de idei, cu o gramada de dorinte si putin mai invatata. Multumesc Revista Biz pentru invitatie, Marta pentru grija si Ursus, Danone, The Group si Banca Transilvania pentru sustinerea conferintei.

Mi-a placut, mai vreau :)


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *