Tableta Alcatel – doua luni dupa

Alcatel-OneTouch-Pop-7 Au trecut aproape doua luni de cand folosesc tableta Alcatel Pop7 de la Vodafone; am primit-o bonus pentru abonamentul de date pe care mi l-am luat separat si m-am bucurat. Ma gandeam de ceva vreme sa-mi iau un dispozitiv electronic pentru citit, dar pentru Kindle n-aveam bani (nu pentru ala pe care-l voiam, cam cel mai smecher aparut pana acum), despre tablete nu stiam prea mare lucru. Domnul de la Vodafone a fost destul de amabil cat sa-mi recomande ceea ce mi se potriveste, dupa ce i-am spus la ce o sa folosesc dispozitivul.

Imi plac cartile din hartie, dar am devenit aproape evanghelista a cititului electronic. Citeam repede si inainte, dar acum cred ca citesc de doua ori mai repede. Reusesc sa termin o carte de 4-500 de pagini in doua zile si, cel mai important, nu-mi amorteste mana chinuindu-ma sa tin cartea intr-o pozitie cat de cat confortabila pentru corp. Am citit in ultimele doua luni mai mult decat am citit in ultimii cinci ani (bine, poate si datorita faptului ca am renuntat aproape complet la seriale si filme). Mi-e foarte simplu cu cartile in format electronic pentru ca le gasesc instant si costa muuult mai putin decat cele din librarii.

Asta nu inseamna ca am renuntat complet ca cartile din librarie. Merg macar o data pe luna sa-mi mai cumpar titluri care ma atrag cand ma plimb printre rafturi (la librarie merg rar targetata pe o carte anume), dar, daca e sa manifest o preferinta, acum pot sa spun clar ca-mi place mai mult sa citesc de pe tableta.

Folosesc doua e-reader-e: Kindle si Google Play Books. Pe Kindle citesc majoritatea cartilor electronice, pe Google Play Book citesc unele PDF-uri pe care nu le pot importa pe Kindle (nu direct, cel putin). Dragos Mone m-a invatat sa-mi fac o adresa de Kindle pe care sa-mi trimit cartile in orice format, iar de acolo se actualizeaza direct in aplicatia de pe tableta.

Sincera sa fiu, in afara citit, de cautat una-alta pe Chrome sau citit mailurile de pe Gmail, n-am prea facut cu tableta asta. Poate de aia ma si tine bateria vreo 3-4 zile, asa ca, din punctul asta de vedere, n-am ce sa reprosez producatorului. Mi se pare ca se misca foarte repede (compar cu Samsungul meu S4 mini), e foarte usoara, are culori clare si faine, deci e de bine.

In alta ordine de idei, de cand am tableta am descoperit cartile lui Jeffrey Archer (fost membru al parlamentului britanic, pe care scrisul l-a salvatde la faliment), pe care le recomand celor care au chef sa se relaxeze citind ceva usor si captivant.

Astept sugestii si recomandari de carti citite in ultima vreme, care v-au placut foarte mult. Si nu uitati, maine e joia cu carte, rubrica lunara scrisa de ilustra mea sora.

Sursa foto


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *