Țara arde și babele se uită pe vizor

14767161352_f86a93fa07_zCe să vezi, scandal mare azi: o profesoară din Arad s-a trezit numită inspector școlar pe educație permanentă (ce găselniță o mai fi și asta, naiba știe). Asta clar că n-ar fi fost o știre dacă doamna respectivă n-ar fi avut pe profilul de Facebook niște foto care arătau că domnia sa ar fi de calitate îndoielnică. Sigur, că de aia avem noi internet, să judecăm cine e de calitate și cine nu, cine-i vrednic și cine nu.

Dar nu de asta ne-am adunat aici, să-i judecăm pe ăia care-s judecători de fotografii mângâiate-n fotoșop. Doar să ne-ntrebăm, ca oaminii, de ce nu și-a pus nimeni problema reală cu doamna asta, adică faptul că numirea ei a fost făcută așa, peste noapte, fără CV, fără concurs, așa cum, de fapt, se practică toată povestea asta cu inspectorii școlari. Nu, toată lumea s-a aruncat, hulpavă, la pozele femeii, și hai s-o desființăm, mama ei de paragladină, ui` ce decolteu are.

Păi nu suntem noi un picuț cam ipocriți? Pe de o parte urlăm cu dreptatea, cu #rezist, cu legea, cu alea, pe de altă parte suntem fix ca babele de pe casa scării, alea care stau cu ochiu-n vizor, să vadă ce mai fac vecinii. Da` când vă puneți voi poze de la plajă, în chiloți și sutien (care are nevoie și de sutien), o fi mai bine? „Da, că noi avem demnitate!” Și pe noi ne-a tâmpit internetul, nu numai pe doamna fost inspector (că între timp și-a dat demisia).

În altă ordine de idei, dacă mai interesează pe cineva, s-a anulat majorarea accizei la carburanți și s-a schimbat schimbarea cu split TVA, de mai înțelege naiba ce se întâmplă cu țara asta de nebuni. (en fin, nu s-au anulat de tot, dar au fost respinse la votul în Senat)

Photo credit: Internet Archive Book Images via Visualhunt.com / No known copyright restrictions


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *