Te implici?

Teimplici.ro N-am crescut cu ideea ca implicarea mea e necesara pentru a trai intr-un loc mai bun. Ca majoritatea oamenilor din jurul meu, aveam impresia ca “sa se faca” e ceea ce trebuie sa se intample si nici pentru o secunda nu mi-am pus problema “sa fac”. Sigur, am fost invatata la scoala si acasa ca trebuie sa am bun simt, sa muncesc pentru a trai, sa ajut atunci cand mi se cere ajutorul si cand pot, dar atat, nimic mai mult.

Cu cativa ani in urma mi-am dat seama ca mi-ar placea sa ma implic cu adevarat in ceva ce ma motiveaza mai mult decat a munci pentru mine. Ca am idei bune pe care le pot implementa cu ajutorul altora, fara sa am ca scop principal cresterea contului din banca, dar sa fac efectiv ceva care sa ajute comunitatea in care traiesc si muncesc. Asa s-a nascut ideea workshop-urilor PRbeta pentru studenti (in care luam 15 studenti din 4-5 orase din tara, ii pregatim cu traineri dedicati timp de o saptamana, dupa care le cautam de lucru), dorinta de a ma voluntaria la PLAI Festival, ajutorul pe care il ofer oricui mi-l cere (oricat de mult as avea de lucru, sunt extrem de rare momentele in care spun “nu”)

Ma implic pentru ca am energie. Ma implic din egoism: imi place cum ma simt de cate ori fac un bine, de cate ori duc la capat un proiect in care sunt implicata ca voluntar. Ma implic pentru ca altii care vin dupa mine sa aiba, poate, un drum mai lin si sa nu mai fie nevoiti sa se chinuie, asa cum mi s-a intamplat mie.

Indiferent de motivele fiecaruia, importanta e implicarea, dorinta de a face ceva, cu adevarat, si de a scapa de ideea asta a noastra cum ca altii ar trebui sa faca, nu noi.

Romtelecom pune la dispozitia organizatiilor o platforma dedicata, in care acestea pot sa povesteasca despre cum se implica in societate, care e domeniul de activitate si, impreuna cu Cosmote, poate ajuta ca scopul organizatiei sa fie atins mai repede. Platforma se numeste TeImplici.ro si chiar e accesibila oricui; este prima platforma-referendum de responsabilitate corporativa care permite romanilor sa voteze si sa stabilească prioritatile in domeniu. Exista deja cateva organizatii care s-au alaturat platformei: Asociatia Telefonul Copilului,SmartatleticAsociația AmazoniaAsociatia Mai Mult VerdeViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare DurabilaFundatia LeadersAsociatia P.A.V.E.L, iar lista ramane deschisa pentru toate celelalte organizatii care vor sustinere.

Doar sa vrei sa te implici.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *