Timisoara citeste

Stiu ca probabil sunt ultima care scrie despre initiatiava Civika. Pana si Dan a scris inaintea mea si nu mi-a fost nici lene si nici n-am uitat. Insa nu vreau sa pun un banner si sa dau link catre comunicatul de presa, vreau sa si explic ce facem noi acolo si, mai ales, de ce.

Ce inseamna “Lecturi urbane“? Sau, mai bine spus, ce inseamna pentru mine? E un “reminder”, un fel de alarma a faptului ca la noi nu se mai citeste. Sau ca se citeste infinit mai putin decat pe vremuri. Corect, acum avem televizor, avem interneti, adica multe alte posibiitati de a ne hrani ochii mai mult decat sufletul. Drept e ca si cartile sunt atat de scumpe incat greu iti permiti, in ziua de azi, sa mai mergi la o librarie si sa dai 60 de lei pentru o carte, in conditiile in care descarcatul de pe torente e gratis.

“Lecturi urbane” inseamna oameni pentru oameni. Cei care au carti de oferit celor care vor sa citeasca. E un fel de schimb de carti la care vine tot orasul, iar Piata Unirii va deveni o imensa sala de lectura. “Orasul citeste” nu va fi o actiune limitata la o perioada de timp de doua ore, ci va fi doar inceputul regasirii cartilor.

Eu, din pacate, voi citi din Sibiu, pentru ca trebuie sa merg la festivalul de teatru, insa voi fi cu gandul in Piata Unirii, la voi toti cei care veti merge sa cititi impreuna. Pana una alta, mai mergeti si mai puneti niste carti in cutiile din centrele de colectare: la Universitatea de Vest, la sediul Publitim sau la Irish Public House.

Si pentru ca aici si acum e momentul, multumesc Richie, Dani, Anda si Paul pentru cartile primite cadou :)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *