Actor pe strazile Sibiului

Nu toate spectacolele din festivalul de la Sibiu sunt exceptionale. Sau, mai bine spus, nu toate spectacolele sunt pe placul tuturor. Ieri, e exemplu, am vazut o montare (“Scene din viata insectelor“) care nu mi-a placut absolut deloc, aveam senzatia ca ma aflu la o gluma proasta, nu la un spectacol de teatru. Sigur, jumatate din publicul prezent in sala de la teatrul Gong a fost de alta parere, aplaudand indelung prestatia actorilor. Recunosc, sunt destul de sucita cand vad semi-musicaluri cu versuri proaste, romanesti.

Cu toata proasta dispozitie pe care am avut-o dupa ce-am iesit de la acel spectacol, odata ajunsa in Piata Mare din Sibiu mi-a revenit si zambetul pe buze. Pentru ca i-am intalnit pe cei de la compania Brincadeira din Spania, care dadeau in niste tobe cu atata sete ca m-au facut sa topai instant. Si topaind am facut si pozele de mai jos, asa ca sa nu ma certati de calitatea nu tocmai la standarde internationale:

Brincadeira Spania

In plus, ei erau tot timpul in miscare, la fel si publicul care i-a insotit pe pietonala:

Brincadeira, Spania, la FITS 2013

Cu cateva ore mai devreme, am asistat la alt spectacol de strada, la momentul in care imi beam linistita cafeaua de dupa pranz. Dar ce spun asistat, am fost actor principal la unmoment dat, usor impotriva vointei mele. Niste Cupidoni extrem de moderni m-au luat in colimator si m-au asaltat cu sagetile lor si corpurile mult prea dezbracate pentru o dupa-amiaza linistita de Sibiu.

Cupidonii

Dada, era un mare semn de intrebare in capul meu:

Nebuloasa si Cupidoni

In rest, va salut cu drag de la Sibiu, unde umbrela sta tot timpul deschisa, chiar daca e soare. Ca nu se stie.

FITS 2013

Credit foto 3, 4 si 5: Victor Kapra.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *