To SPA or not to SPA?

Cand am fost la Sibiu acum o luna, la Feeric Fashion Days, Brylu a facut fetelor cucuiete o surpriza: ne-a oferit un voucher pentru o zi la Hilton SPA. Chiar daca Timisoara era departe si noi trebuia sa plecam destul de devreme din Sibiu, am decis ca, fiind vorba de niste ore de relaxare, putem ajunge pe seara acasa, ca nu se supara nimeni. A fost atat de bine acolo, cu piscina interioara si statul la soare afara, cu sauna si jacuzzi, cu saruri pentru balacit picioarele, cu toate lucrurile astea pentru relaxare, de care noi, femeile, ne preocupam prea putin.

Pentru ca mi-a placut atat de mult la SPA-ul de la Hilton, am venit in Timisoara cu un singur gand: sa caut un spa care sa aiba si sala de fitness. Ma incanta foarte tare ideea de a face sport, dupa care 15 minute de sana uscata, apoi relaxare totala in jacuzzi.

Sauna nu e o chestie usor de facut. Mai ales cea umeda, e infernal sa intri la o temperatura de 70 de grade, cu un aer mai mult decat umed. E nevoie de rabdare, de a-ti asculta corpul, de a-l obisnui cu niste temperaturi extreme pe care niciun om sanatos nu le-ar accepta in atmosfera. De aceea e recomandat sa se stea maxim 15 minute (chiar 10, ca vorbim de sauna umeda), ca sa nu supunem corpul la niste procese de aparare extreme. Scopul saunei e detoxifierea si atat. La fel si cu sauna uscata, aici aerul e mai suportabil decat la cea umeda, desi temperatura e in jur de 90 de grade. Felul in care eu ma simt dupa sauna ma face sa suport toate acele temperaturi, pentru ca nu exagerez, stau atat cat imi spune corpul ca poate.

Am gasit un SPA la Timisoara. Unul fain, curat, cu piscina exterioara si interioara, sauna si jacuzzi speciale pentru femei, plus o sala de sport mare, spatioasa si cu angajati preocupati de cei care vin sa faca sport, ceea ce, din punctul meu de vedere, e un mare plus. Poate daca va hotarati sa mergeti, mai prindeti oferta de 159 de lei/luna, acces la sala de fitness, spa si reducere pentru piscina. Continental Fitness SPA, adica si il recomand cu drag.

Dupa cum v-am zis, iau in foarte serios provocarea celor de la Activia pentru a trai mai sanatos. Am inceput cu programul lor, apoi am continuat cu lucrurile care ma fac sa ma simt bine si in forma. Acum, dupa cateva luni (vreo 3, mai exact), am ajuns la 55 de kilograme (de la 62) si un tonus excelent. Am renuntat complet la Coca Cola (de 2 luni), mi-am schimbat radical regimul de mancare si, de vreo doua saptamani, asa, iau micul dejun in fiecare dimineata.

Faceti sport, mancati sanatos, bucurati-va de viata. Mergeti la teatru, la opera, la concerte, redescoperiti parcurile si mersul pe bicicleta. Sunt indemnuri pe care mi le-am dat mie si, se pare ca daca mi-am spus asta suficient de des, chiar functioneaza. Imi sparg tabieturile zilnic si asta e o mare realizare. Ceea e va doresc si voua.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *