Tot despre Elisabeta a Angliei

Recunosc, am facut o mica obsesie pentru personalitatea Elisabetei I a Angliei si, mai mult decat atat, imi plac viziunile diferite ale regizorilor si scenaristilor care ii pun viata in film, pentru ca unii o prezinta ca pe o femeie care a renuntat la viata ei personala pentru a se dedica tarii pe care o conduce, iar altii o arata ca fiind o femeie egoista si capricioasa care n-a putut tine nicun barbat langa ea din cauza orgoliului imens.

Acum ceva vreme va recomandam doua filme pe care sa le vedeti intr-o anumita ordine. Recomandarea ramane, insa am mai adaugat inca doua pelicule la aceasta lista, care intregesc imaginea despre regina Erei de Aur.

Primul este “Elizabeth – The Golden Age“, filmul care urmareste domnia reginei, dezamagirile in dragoste, lupta impotriva spaniolilo si comploturilor de la curte. Din tot ce am citit, respecta adevarul istoric, iar Cate Blanchet este minunata in rolul lui Elisabeth.

Filmul care prezinta o alta Elizabeth (care, de data asta, nu se mai afla in prim plan), dar si un alt adevar istoric, este “Anonymous“, o poveste care ar putea fi adevarata, despre William Shakespeare si presupusa lui frauda in ceea ce priveste poeziile si piesele de teatru care ii poarta semnatura. De vazut neaparat, explica niste lucruri, chiar daca tot filmul pare ca face parte dintr-o conspiratie mondiala, menita sa ne ia toate adevarurile pe care le-am stiut pana acum.

Vizionare placuta!


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *