Tratamentul de după răceală

gerovital-derma-produse-2015 Complicată mai e viața unei femei uneori, zău așa. Și ușor paradoxală; sau poate că numai a mea e așa. În fine, în rândurile de mai jos mă tranform din nou în femeia frivolă care sunt măcar cât să-mi mențin statutul de capricioasă, așa cum – se spune – sunt toate femeile la un moment sau altul al vieții.

Săptămâna trecută m-a lovit din senin o răceală combinată cu bronșită. Nimic anormal, e sezonul, eu circul cu tramvaiul, deci era cumva firesc să mă imunizez natural. Singura problemă cu răceala asta a fost că mă trezeam noaptea din somn (și așa unul chinuit) ca să…strănut. Da. Și strănutam asa, vreo 10 minute, adormeam la loc, apoi mă trezeam iarăși după vreo oră. În concluzie, vreo câteva nopți la rând am păzit lumina, iar după ce manifestările bolii s-au mai ameliorat, eu am fost o epavă cu ochi bulbucați și piele de șmirghel. Iar în zona nasului am avut răni, de-a dreptul.

De exact patru zile am început recuperarea. Cu apă multă (am băut și în timp ce eram bolnavă, doar că atunci nu se pune, e ca și când n-aș fi băut deloc) și tratamente pentru pielea corpului și față. Nu de alta, dar am reînceput să scot capul în lume și mi-e să nu se sperie oamenii de mine c-am îmbătrânit cu zece ani.

Așadar, să vă zic mai jos în ce constă tratamentul de recuperare.

Pasul 1. Duș rece și fierbinte, alternativ, cât puteți suporta. Pune sângele în mișcare și e foarte bun energizant. Chestie pe care o veți simți, desigur, după. În timp ce veți efectua aceste schimbări de la cald la rece, vă veți gândi – la fel ca în cazul exercițiilor fitness – doar la un singur lucru: „ce naiba a fost în capul meu de m-am apucat să fac asta?” Dar merită, parol. Nu strică un burete de baie cu care să frecați energic, iar opțional puteți folosi gelul de duș de la Farmec. Miroase bine și (cel puțin în cazul meu) combinația cu buretele face un scrub al pielii foarte temeinic.

Pasul 2. Masajul pielii cu crema de corp de la Gerovital H3 Derma+. Nu vă zgârciți cu crema, pielea corpului e aproape la fel de traumatizată ca pielea din jurul nasului pe care l-ați șters de mii de ori în timpul răcelii.

Pasul 3. Masaj facial cu crema de curățare a feței fără săpun. Apoi, crema calmantă și regenerantă. Și insistați bine în zona T (frunte, nas, bărbie). Se face asta timp de trei zile, fără pauză.

Pasul 4 (după trei zile). Mască din pudră de argilă cu apă. Apoi crema hidratantă de zi, pe cea potrivită tipului vostru de ten. Recomand gama de dermato-cosmetice de la Gerovital, e cea mai potrivită în situațiile astea.

Sigur, nu uitați să beți multă apă. Mai multă decât de obicei, pentru că, pe lângă recuperarea din răceală, mai trebuie să facem față și temperaturilor scăzute, și e important să fim mereu hidratați.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *