Un an de Press Alert si Bursa Mile Carpenisan

Ieri la ora 17 am fost sa spun “La Multi Ani” lui PressAlert.ro. Cafeneaua Dominion s-a dovedit a fi o gazda buna pentru eveniment, iar prietenii Press Alert au fost foarte bine primiti acolo.

Eu citesc ziarul online al lui Dragos Bota doar de cateva luni. In momentul de fata, e singurul ziar online pe care il citesc zilnic si asta nu pentru ca sunt prietena cu Dragos, ci pentru ca ofera informatii multe si pertinente despre ceea ce se intampla in oras (sau in judet). evident, nu sunt intotdeauna de acord cu ce scrie, dar asta nu ma impiedica sa apreciez munca echipei de acolo, caci, pe langa Dragos, inca doi oameni muncesc pentru ca Press Alert sa existe: Adi Piclisan (fotograf) si Petre Nicoara (despre care am inteles ca se ocupa si de partea tehnica a site-ului, pe langa rubrica de PressIT).

Ieri, la aniversare, am avut ocazia sa admir si expozitia de fotografie a lui Adi Piclisan, iar Dragos ne-a vorbit despre ce o sa se intample cu cele 12 poze prezente: vor fi scoase la vanzare, iar banii obtinuti pe ele vor merge intr-un cont, care cont va deveni “Bursa Mile Carpenisan”. Banii vor fi folositi pentru a echipa corespunzator un promitator student de la Facultatea de Jurnalistica, adica i se va oferi un rucsac de jurnalist cu toate cele necesare prin el: laptop, aparat foto, reportofon etc. Preturile fotografiilor incep de la 100 de lei si am inteles ca doua dintre ele s-au vandut deja.

Cum toate fotografiile exista deja pe site-ul Press Alert, se pot viziona si, evident, cumpara si de catre cei care nu sunt din Timisoara. Mi-as dori sa fie cat mai multa lume interesata de ele, pentru ca un tanar viitor jurnalist sa poata duce mai departe munca si memoria lui Mile.

“Tu, io nu vreau averi si recunostinta. Am vrut doar sa-mi fac treaba, acolo la bombe. Si mi-am facut-o si am trecut pe langa moarte de o suta de ori. De aia mi-i ciuda, ca nu mai avem jurnalisti in tara asta. Toti is ziaristi, dar nici unu’ nu mai e jurnalist.” – Mile Carpenisan, februarie 2010.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *