Domnului Alifantis, cu drag

Dansez, cant, ma bucur si iubesc pe muzica lui Nicu Alifantis de cand ma stiu. Se prea poate ca el sa fi fost primul artist roman caruia i-am ascultat cantecele cap-coada, intr-o vreme in care muzica buna se asculta pe furis.

Nu-mi amintesc foc de tabara, chef cu prieteni si chitarile lor, seri de folk, in care una sau foarte multe piese de-ale lui sa nu fi fost cantate de toata lumea prezenta. Nu-mi amintesc sa existe in viata mea vreun om care sa nu stie versurile vreunei melodii de-ale lui. Mai mult, de cate ori merg in Bucuresti si ajung sa ma plimb prin centrul vechi, sa merg la o cafea intr-un loc frumos siretras, sa ma vad cu prietenii la un vin, inevitabil fredonez “Piata Romana nr. 9″. E melodia care face Bucurestiul mai usor de suportat.

Imi amintesc primul lui concert live pe care l-am vazut. O nebunie pe scena, 10 instrumentisti si sunete care m-au dus spre alta lume. Mi-am impreunat mainile a ruga si l-am urmarit, de la inceput pana la sfarsit, cu lacrimi in ochi. Alifantis, felul in care isi gandeste muzica, toata sarabanda de sunete din jurul vocii lui, are un asemenea efect asupra mea.

Nicu Alifantis implineste azi 40 de ani de cariera, niste ani in care parintii nostri au iubit, dansat si cantat pe muzica lui si ne-au invatat si pe noi sa facem la fel. Imi amintesc azi de un parinte care nu mai e printre noi, dar care a iubit enorm muzica lui si din a carui pasiune am mai imprumutat si eu putin, pentru aducere aminte si bucuria de a trai.

Dupa atatia ani de cariera, Nicu Alifantis e la fel de dornic sa faca muzica buna. Asa ca azi, odata cu aniversarea lui, va spun despre noul album, “Mozaic” pe numele lui. Daca sunteti in Bucuresti pe 20 si 21 mai, mi-as dori sa mergeti sa-l vedeti live la Opera Nationala. Daca nu sunteti si nu puteti ajunge la concert, poate mergeti la Carturesti sa va cumparati albumul (ceea ce voi face si eu). Fragmente din noul album puteti asculta aici.

La multi ani, domnule Alfantis. Sa va fie bine si sa va bucurati de tot ce ati facut frumos cel putin tot atatia ani de acum inainte.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *