Lumanarile sunt facute pentru a fi arse

Lumea lumanarilor” pare un nume de poveste pentru copii; mici sau mari. Intr-un fel, asa si este, acel loc in care bucatile de parafina prind forma si culoare poate fi asemuit cu un atelier al unor zane bune. E un loc in care te simti bine odata ce ai intrat pe usa, ca te intampina niste doamne zambitoare de zici ca esti un rege venit in vizita.

Ruxandra e lumanareasa sefa. Ma, are niste flori in voce fata asta (nu stiu cum sa va explic conceptul de “flori in voce” – imaginati-va ca sunteti pe un camp plin cu flori si florile alea va spun lucruri frumoase), ca pe mine m-a facut sa uit si de oboseala si de tot. Am ascultat cuminte tot ce a avut de spus despre lumanari, pigmenti, sfoara, clienti si cereri neobisnuite din partea lor etc. 

Celelalte zane din atelier sunt la fel: calde, primitoare, dornice sa ofere explicatii atunci cand acestea sunt cerute. Am vazut cum se toarna lumanarile in forme (ba chiar am turnat si noi cate una), cum se pune sfoara pe o lumanare, cum se picteaza, cum se obtine pigmentul pentru culoarea lumanarilor, cum se nasc personajele de poveste pe niste (ai crede) banale lumanari.

Mi-a placut mult ce a zis Ruxandra despre lumanari, ca “sunt facute pentru a fi arse, nu sa stea ca bibelourile“. Mi-a placut si mai mult ce a spus despre clienti, anume ca “sunt ca niste copii: cum ii cresti, asa ii ai.” Sunt total de acord, mai ales atunci cand e vorba de clienti care au posibilitatea sa-si comande articole personalizate: nu stiu unde sa se opreasca, nu stiu unde sa spuna “stop” personalizarii.

Din fericire, am apucat sa stau de vorba mai mult cu Ruxi (si sa ma ierte ca am indraznit sa ii spun asa cum ii spun prietenii, dar i se potriveste atat de bine incat nu pot sa ii zic altfel) si mi-a povestit despre viata de antreprenor dincolo de ce se vede cu ochiul liber: lupta pe care o are zi de zi cu clientii sau furnizorii, bucuria pe care o simte atunci cand vede ca are o echipa langa ea, nu doar niste angajati, multumirea ca, desi a ales sa fie un sef-prieten, a avut norocul sa-si aduca langa ea oameni cu mult-mult bun simt. Eu zic ca nu e doar noroc, ci e simpla vorba romaneasca, aia cu “cine se aseamana, se aduna”.

Am ascultat ce a spus lumanareasa sefa si acum ma pregatesc pentru seara, sa aprind lumanarea primita cadou (nu conteaza ca e facuta pentru Craciun), sa beau un vin bun si sa mai citesc cateva pagini din cartea cu care imi condimentez serile de o saptamana incoace. Ceea ce va doresc si voua.

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor.

*credit foto: Andrei Crivat


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *