Un pic de istorie din filme

Imi plac filmele istorice sau, mai bine zis, imi plac filmele care urmaresc o anumita poveste a unor oameni mari. Mi-a placut Frost/Nixon, mi-au placut filmele despre familia Kennedy si filmele despre istorie, pur si simplu.

Desigur, m-am uitat cat am putut de mult la fime de genul asta si am ajuns sa le asociez intre ele, sa le pun in ordine cronologica si sa “lipesc” informatiile pe care le aflu.

De aceea va fac azi doua recomandari de filme, care trebuie vazute in ordine cronologica (a sbiectului, nu a realizarii filmelor, pentru ca e o distanta destul de mare intre ele): primul este The Other Boleyn Girl, un film din 2008, care le are ca protagoniste pe Scarlett Johannson si Natalie Portman, iar al doilea este Elizabeth, facut in 1998, cu Cate Blanchett

Trebuie vazute musai in ordinea asta, pentru ca Anne Boleyn din primul film este mama reginei Elizabeth, o femeie cruda care a dat nastere unei fetite care s-a dovedit a fi cea mai buna regina pe care a avut-o vreodata Marea Britanie. Ceea ce mi-a placut mie foarte mult e accentul pe care ambele filme o pun pe vietile si traumele traite de femeile acelor vremuri.

Iaca si trailerele, sa va lamuriti:

Sper ca o sa va placa macar atat de mult pe cat mi-au placut si mie.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *