Viata mea cea “smart”

Acum vreo 3 zile, Alex Blogu mi-a pus o intrebare interesanta: “daca ar fi sa iti pierzi obiectele din viata reala sau documentele/articolele/mailurile etc din viata de online, ce ai alege: sa ramai cu cele din online sau cu cele din viata reala?” Am zis ca as alege ce am in viata reala, pentru ca pe toate celelalte le-as putea reconstrui de la zero, chiar daca ar dura mai mult timp. Alex a ales invers, mi-a spus ca toate celelalte obiecte se pot cumpara si inlocui, pe cand mailurile primite de la clienti si toata munca lui de cativa ani incoace nu poate fi pierduta.

Acum, depinde de munca si de prioritati. Munca mea e in intregime construita de mine si cred ca de aia am impresia ca pot reface totul. Poate ca e o impresie gresita, insa mie mi-s dragi tare obiectele care ma ajuta sa imi fac munca, pentru ca imi fac si mie viata mai usoara. Care sunt alea? Pai nu sunt multe, dar mi-s dragi.

Laptopul meu. Adica Bozo (ca are si nume). E mic si poate fi dus peste tot. E perfect pentru a ma uita la ceva filme, seriale sau mai stiu eu ce alte chestii care ma deconecteaza, are tastatura perfecta pentru a ma bucura de fiecare data cand am ceva de scris. Iar daca mai pui si faptul ca am o abilitate speciala, aceea de a varsa diverse chestii pe el (cafea, suc, apa, scrumiera plina) si starea de functionare e nealterata, gata, e favoritul meu si nu as putea sa-l inlocuiesc.

Telefonul meu. Care e un smartphone, HTC Desire S. Ori am eu noroc chior la gadget-uri, ori aparatul asta e atat de bun. Pana acum s-a blocat doar de vreo doua ori (il am din mai anul asta), bateria ma tine uneori si doua zile (ceea ce pentru un smartphone e bine), ma salveaza de fiecare data cand imi uit stick-ul de internet acasa, pentru ca pot sa-l transform in hotspot. Lui nu i-am dat un nume, dar stiu sigur ca mi-ar fi mult mai greu fara el si nu l-as putea inlocui (inca), oricat de performanti ar fi fratii lui mai mari.

Ce mi-as mai dori? In momentul de fata cred ca simt lipsa unei tablete, sa-l mai scutesc pe Bozo de a mai duce el tot greul, atunci cand e pus in geanta si carat peste tot pe unde am io treaba. Asa ca daca ati avut rabdare sa ma citit pana aici, poate imi recomandati si mie un model, ca poate-mi fac o surpriza de Craciun ­čśÇ

Noi toti avem nevoi. Daca nevoile mele se materializeaza in obiecte “destepte” care sa-mi faca viata mai usoara si sa ma lege mai mult de voi, cititorii acestui blog, poate ca nevoile voastre sunt altele: va doriti o masina sau o casa sau o afacere sau un televizor performant cu Twitter inclus. Poate ca v-ati luat deja toate astea si ratele n-au fost cea mai buna alegere: au crescut, s-a modificat dobanda sau mai stiu eu ce alt inconvenient.

Iar daca vreti sa va refinantati creditul, sugestia mea e sa mergeti la BCR (despre care v-am mai povestit):
– e gratuit, adica fara cheltuieli notariale, comision de analiza, cost de evaluare sau asigurare imobil;
– e simplu, adica se poate refinanta orice tip de credit, nu se solicita factura de utilitati, scrisoare de refinantare sau alte documente de la institutia financiara de unde este finantat creditul, daca informatiile sunt disponibile in documentele pe care clientul le detine sau la Biroul de Credit;
– poti obtine bani in plus, pe care ├«i folose┼čti cum vrei;
– poti avea o singura rata lunara, mai mica, la o singura banca.

Si pentru ca nevoile fiecaruia sunt speciale, BCR vrea sa afle mai multe despre voi, astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor voastre, asa ca daca aveti timp bifati cateva casute din chestionarul acesta

va intreb acum: ce obiecte destepte va fac voua viata mai usoara?


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *