What to expect

What to Expect When You’re Expecting, adica. Un film despre care va povesteam acum ceva timp. Bine, e mult spus “va povesteam”, doar anuntam premiera in Romania si va invitam sa mergeti la film, ca eu eram pe coclaurile patriei si nu prea aveam cum sa ajung la un Cinema City.

Pentru ca am vrut sa fac o surpriza frumoasa cuiva, i-am daruit Ancai invitatia mea la film si apoi am rugat-o sa-mi spuna cateva cuvinte despre ce-a vazut:

“In timpul vizionarii filmului “What to expect when you’re expecting”, m-am schimbat la fata de o suta de ori si m-au trecut o mie de ape. Nu stiu cum sa va spun, dar povestea, cea a unor cupluri ale caror jumatati feminine sunt purtatoare de viata simultan, poate fi destul de socanta pentru o femeie care (inca) nu este mama.

Filmul face o paralela intre mai multe sarcini, evidentiand diferentele cauzate de propria fizionomie, stilul de viata etc. Pe cuvant, m-am gandit – si nu cred ca sunt singura – ca n-am sa ma incumet sa nasc niciodata. Asta pentru ca am vazut cate lucruri pot merge prost, ce „simptome” pot aparea si ce schimbari, atat fizice cat si emotionale, se produc inevitabil. Unul dintre cupluri urma sa infieze un copil african si credeti-ma, e de departe cea mai putin infricosatoare experienta.

Pe celalalt plan sunt prezentate jumatatile masculine ale cuplurilor in discutie, masculi care se sustin reciproc in incercarea de a-si intelege sotiile, a se intelege pe ei insisi si a-si asuma proaspatul rol de „tatic”.

In concluzie, filmul nu este deloc genul meu, dar in urma sa am ramas cu doua idei extrem de pretioase:
1. – Ar trebui sa apreciem mai mult acei barbati care nu numai ca ne suporta zi de zi, sunt capabili sa ne suporte noua luni inundate de hormoni care-si fac de cap. Ba mai mult, ne mai si tin in puf.
2. – Memoria durerilor nasterii chiar cred ca dispare cu totul. Se spune despre femei ca daca si-ar aminti chinurile primei nasteri, e aproape sigur ca nu vor deveni mame pentru a doua oara. Cu toate astea, toate par sa uite de de asta cand ajung sa-si tina pruncul in brate.”

Dupa ce-am citit cuvintele ei, mi-am dat seama ca as vrea sa vad filmul asta, sa vad daca am aceleasi sentimente, ca spectator, cum am avut si cand prietenele mele au trecut prin chinuitoarea experienta a unor sarcini. Si poate voi reveni si cu concluzile mele.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *