Taxi, masina mica

Sunt satula de taximetristi. Cum in ultima luna n-am avut masina (taxa de inmatriculare scumpa, numere rosii expirate, rahaturi de astea..), am fost nevoita sa apelez la serviciile lor mai mult decat mi-am dorit. Din fericire, azi primesc masina (alta decat pana acum, deh, toate e scumpe) si am terminat-o cu taxiurile.

Pot sa spun ca ieri am atins apogeul interactiunilor mele cu taximetristii timisoreni. Primul dintre ei, pe care “l-am primit” la comanda de dimineata, a reusit sa ma aduca la munca intr-o stare de nervi cum nu-si doreste nimeni. Dupa ce m-a complimentat jumatate din drum, spunandu-mi cum ca ce norocos e el sa plimbe asa o “doamna deosebit de frumoasa”, a incercat mai apoi sa afle unde lucrez si ce fac acolo. S-a lamurit ca nu va primi raspuns abia dupa ce m-a intrebat de vreo 4 ori aceeasi chestie si a primit doar niste ridicari din umeri. Cireasa de pe tort a venit cand dragutul domn m-a intrebat daca nu vreau niste bani in plus, ca el are multi clienti care ar vrea sa intalneasca femei frumoase ca mine. I-am raspuns sa se considere fericit ca n-am pus mana pe telefon sa-l reclam la firma si ca, doamna fiind, ii mai platesc si cursa. Firma de taxi e Tudo, idicativul masinii e 701. Sa va feriti, doamnelor, cred ca nu mai are mult pana rapeste cliente, sa le duca la distinsii lui clienti dornici de aventuri.

Aseara, cand am vrut sa plec de la birou, ma gandeam sa plec pe jos, atat de sila imi era de taxi. Frigul crancen de afara m-a potolit si am apelat, cu incredere, la aceeasi firma de taxi (nu sunt masochista, dar distanta e mica si astia sunt cam singurii care vin la comanda). De data asta am noroc, imi zic eu cand intru in masina: curat, mirosea frumos, domnul extrem de politicos… Ii spun adresa si sa mergem. Din boxe rasunau trilurile unei melodii despre Domnul. Moment in care soferul da muzica mai tare si ma intreaba daca nu vreau sa particip la o intalnire intre crestini. Nu, multumesc, am alte preferinte religioase. Dar totusi, daca as fi putin atenta la ce se canta, e o mare oanoare pentru mine sa ascult asa ceva, Domnul e cel care ne conduce, blabla. Am incercat sa-l ignor si m-am concentrat pe uitat pe geam, la trafic, trafic care nu-l impresiona deloc pe domnul sofer. Ca a intrat pe doua sensuri interzise si a incalcat cel putin 4 regului esentiale in ceea ce priveste prioritatea, in scurtul drum pe care l-am avut de facut de la birou pana acasa. Ca deh, Domnul il conduce, regulile lumesti sunt pentru fraieri.

Abia astept sa revin pe strazi cu masina condusa de mine, sa stau la cozi la semafoare si sa-mi cante ACDC in boxe…


15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *