Wireless si muzica byron

Ca Sibiul e plin de surprize zilele acestea, am mai tot spus, dar ma bucur foarte tare cand providenta imi scoate in cale oameni pe care iiadmir si ii apreciez pentru ceea ce fac. Asa ca va dati seama cam cat de tare m-am bucurat sa aflu ca byron e in Sibiu si participa la Bursa de Spectacole din cadrul FITS 2012.  Am fugit intr-un suflet sa ma vad cu ei, curioasa cum si mai ales de ce au venit la Sibiu, de unde le-a venit ideea participarii si care le sunt planurile pe viitorul mai mult sau mai putin indepartat.

Cum de ati venit la Bursa de Spectacole? Si de ce? 

Nici noi nu stim exact cum am ajuns aici. Am primit un mail in care ni se spunea ca ar fi bine sa fim aici si…iata-ne. Credem ca e o metoda buna de a ne mai promova putin DVD-ul facut in colaborare cu HBO si de a arata lumii ca noi stim sa facem si spectacol, nu numai sa cantam. O sa vedem in lunile urmatoare daca ne-a fost de folos participarea, si noi suntem la fel de curiosi ca tine.

Ati avut aici si un mini concert de vreo 20 de minute. A fost concert “amplificat” sau cantat mai soft? Si care au fost reactiile? (Bursa de Spectacole se tine intr-un hol micut care aparine Primariei Sibiu)

Am cantat “wireless”, adica fara amplificatoare si alte lucruri cu care sunt obisnuiti spectatorii nostri. A fost ca un concert intre prieteni pentru ca intotdeauna se creeaza o legatura directa intre artist si spectator atunci cand nu avem boxe intre noi. Au fost vreo 40 de oameni in fata standului nostru si credem ca le-a placut, unii chiar au cantat. Noua ne place foarte mult sa cantam asa, in prima parte a DVD-ului filmat in Salina Turda am cantat tot wireless. Microfoanele speciale pentru camere au captat sunetul, ca sa se auda bine pe filmare, dar in rest, am fost noi si muzica noastra.

Am mai cantat asa si in Bucuresti, pe scena unui teatru mic (care se numeste chiar asa, “Un teatru”) si reactiile au fost foarte bune. Am mai vrea sa facem concerte de felul asta, ne simtim foarte bine cand cantam asa, in intimitate.

Snteti in plin turneu de promovare al noului vostru album sau, mai bine zis, al DVD-ului filmat in Salina Turda. Cum au fost concertele, cum ati simtit publicul? 

De fapt, suntem aproape de finalul turneului de promovare, mai avem doar doua concerte, la Bacau si la Timisoara. Dupa atatea plimbari prin tara, am ajuns la concluzia ca romanii nu vor concerte. Au fost momente mai bune si mai proaste, am avut concerte la care au venit 70 de oameni si altele (la Iasi) unde au fost 400. Speram sa incheiem frumos la Timisoara.

Intre timp, avem un concert in Bucuresti, la Cafe Verona, sambata (adica maine, pe 2 iunie), pentru lansarea blue-ray-ului cu concertul de la Salina Turda, la care avem niste invitati speciali: Alexandru Andries si Ada Milea.

Ca veni vorba de Timisoara, stiu ca inainte de concertul programat in seara de 15 iunie la Life!Pub aveti o conferinta de presa in alta parte.

Da, o sa mergem la Carturesti (cel de pe strada Mercy), in cadrul manifestarii Street Delivery. Si daca te-am facut curioasa de concertele wireless, te asteptam si acolo, sa auzi cum suna.

Sigur ca o sa merg si la Carturesti, si la concertul de pe 15 iunie din Life!Pub. Daca sunteti curiosi de alte detalii, este un eveniment pe Facebook la care va invit sa dati “attending” si nu numai cu click-ul. Va garantez ca va fi un concert legendar :)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *