Without a trace

Asta e noul serial pe care il urmaresc. Bine, nu e chiar nou, nici pentru mine (ca am mai vazut cateva episoade pe la tv), nici el, ca realizare, pentru ca primul sezon a inceput undeva prin 2002.

Subiectul e oarecum banal: in fiecare episod, echipa formata din 5 oameni (doua femei, trei barbati – condusi de Anthony LaPaglia) investigheaza cate o disparitie. Ca structura nu e foarte mult diferit de alte seriale de gen, ca CSI, Numbers, Bones, Criminal Minds, NCIS (mda, la toate m-am uitat, la nici unul foarte constant), insa noutatea si inovatia consta in faptul ca aceste investigatii se bazeaza exclusiv pe discutiile cu oamenii, apropiatii celor disparuti.

E foarte interesant sa observi cum, absolut de fiecare data, oameni obisnuiti ascund niste secrete tulburatoare, care zdruncina vietile celor care ii iubesc. Si toate aceste secrete ies la iveala pentru ca acei oameni care investigheaza sunt obisnuiti sa nu lase nimic la voia intamplarii si asta fara sa apeleze la minunile tehnicii moderne, ci doar avand si folosind o puternica intuitie si o capacitate extraordinara de a lega lucrurile intre ele.

Am terminat jumatate din primul sezon intr-o noapte. Incep sa ma leg de personaje si sa ma recunosc in ele, daca nu in totalitate, macar in unele dintre actiunile lor. Banuiesc ca o sa devorez toate cele 7 sezoane, iar apoi iar o sa sufar ca n-am la ce sa ma uit 😀


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *