Bea-mi-as cafeaua!

Sa stiti ca io am luat in serios treaba asta cu obiceiuri sanatoase. Mananc foarte echilibrat de la o vreme incoace, fara paine, fara amestecuri gen cartofi+carne (desi aseara am “pacatuit” cu putin pireuas, ca mi-era pofta, no). Nu mai pun smantana in ciorba (ze horror) si beau doar o cafea pe zi. Bine, excursia la festivalul de folk de la Alba iulia nu se pune, ca acolo am avut nevoie de cofeina suplimentara, sa ma tina in viteza.

Cu cafeaua si cu lipsa de cola mi-e cel mai greu. Incerc sa suplinesc cola cu limonada, dar, vorba ceea, “iarna nu-i ca vara”.  Insa ma descurc. Dar cu cafeaua…asta e mai greu. Pe la ora asta (acum e 12.41) incep sa-mi doresc cafeaua a doua a zilei, una calda, aburinda, care sa-mi umple bucataria cu mirosul ala innebunitor. Pentru ca dimineata, la prima cafea, stau cu cana in mana cateva secunde bune si doar o miros. Dupa care incep sa beau din ea, linistita, ca doar e cana plina.

Dupa jumatate de ora imi dau seama ca mi s-a cam golit cana si inghititurile sunt, dintr-o data, mai mici. Apoi realizez ca mai e un sfert de cana si doar “pup” cafeaua, de teama sa nu se termine prea repede.

Si uite asa, imi beau ultimele guri de cafea cu gandul la o alta, proaspata, si incerc sa trag de ea ca pe vremea liceului, cand beam un suc in cateva ore.

Mai am maxim trei “pupaturi” in cana de cafea. Nu va zic cum regret ca am baut-o atat de repede (desi beau la ea de trei ore).


21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *