Bloggerii si dragostea

Ca bloggerii “e si ei oameni” e concluzia tuturor conferintelor la care am participat in ultimul an. Si, ca toti oamenii, avem bucurii, tristeti, frustrari, pe care le scriem sau nu pe blogurile noastre. Fiecare cu principiile lui.

Publicitatea pe bloguri (sau campaniile in care bloggerii sunt implicati) a crescut foarte mult, generand valuri si valuri de proteste din partea cititorilor sau a altor colegi bloggeri care nu inteleg de ce, dom’ne, atata publicitate, pai nu mai scriem si noi de o experienta personala, de vreo cearta cu iubitul/iubita, de vreun toparlan care face scandal in bloc? Ca un raspuns, va dau tot concluzia conferintelor: “bloggerii e oameni”, iar oamenii trebuie sa manance, sa mearga intr-o vacanta, sa bea un Macallan de ala ieftin, de 12 ani.

Dar, surpriza sau nu, si bloggerii, la fel ca oricare alti oameni de pe aceasta planeta, au afinitati. Ca le plac anumite branduri “din oficiu”, au trait destul in lumea asta cat sa-si faca niste preferinte. Si, ca sa dau un exemplu personal, imi place Coca Cola si nu ezit sa scriu despre cat de mult iubesc acest produs. As face un exercitiu, sa caut pe blogu-mi de cate ori am folosit cuvantul “cola” in postarile mele din cei 3 ani jumate de cand am blog. M-a platit Coca Cola pentru asta? Nu, dar daca mi-ar da un mail si mi-ar spune ca au mega campanie misto, as scrie fara ezitare. Da, fara bani.

Imi place Farmec. Atat de tare incat m-am implicat in campania lor de promovare a Gerovitalului si m-am straduit foarte tare (alaturi de celelalte bloggerite cu care am participat la concursul Farmec) sa castig si sa ajung sa petrec un weekend cu oamenii importanti din companie. Pentru ca aveam o mie de intrebari si cum sa am altfel ocazia de a-mi imbogati cunostintele despre creme, ingrijire corporala si alte treburi muieresti?

Beau Timisoreana nefiltrata. Unii ar spune ca sunt evanghelista, nu cred ca a fost actiune in Timisoara, organizata de mine, la care sa nu duc oamenii la o “nefi”. Jumate din bloggerii bucuresteni si din tara pot sa confirme ca vorbesc despre berea nefiltrata de la Timisoreana de zici ca e fabrica lui tata. Nu e a lui tata si nici nu ma plateste nimeni sa vorbesc despre berea asta.

Skoda si Dacia Duster. Ma, io o sa am o problema cand va trebui sa ma decid ce masina sa-mi iau. Ca-mi place Skoda de nu mai pot, de aia si bannerul de la mine de pe blog. Nu, nu ma plateste nimeni sa-l tin acolo, e pus de drag. Iar despre Duster…am vorbit si ras-vorbit si o sa mai vorbesc si de acum inainte. Am in cercul meu de prieteni 2 oameni care si-au cumparat Duster doar pentru ca eu le-am spus cat sunt de incantata.

Ceea ce ma intristeaza foarte tare e ca unii bloggeri de-ai nostri considera ca nu mai avem voie sa ne implicam in campaniile unor branduri daca nu suntem platiti. Ne place-nu ne place, da-i dracului, sa plateasca. Apai io nu-s de acord, ca n-as vrea sa ma transform in mercenar si sa-mi neg afinitatile, doar pentru ca unii au senzatia ca nu-i normal sa fii om, inainte de a fi blogger.

Am mai zis si o mai zis o data: vreau sa fac lucrurile cu drag, nu cu drag de bani. Iar unele chestii facute cu drag se transforma in colaborare de durata, pe termen lung. Iar cei care colaboreaza cu anumite companii de niste ani, inteleg perfect ce vreau sa zic.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *