Socoteala de acasa

Nu-i usor sa ai obiceiuri sanatoase. Sa-ti impui un anumit ritm de viata, constient fiind ca nu mai ai 20 de ani si nepasare la nopti pierdute, ore de somn uitate si agitatie. Daca ultimele doua luni din 2011 si primele doua din 2012 au fost relativ calme si linistite, acum nu mai pot zice acelasi lucru: orele de munca s-au dublat, timpul liber s-a injumatatit. Asta se simte si in alimentatia pe care m-am straduit s-o structurez in asa fel incat sa-mi fie bine, insa m-a tinut fix 4 luni toata treaba asta, ca de vreo 2 saptamani iar e haos.

Programul meu de vizionat lucruri frumoase, de ascultat concerte si de mers la spectacole s-a redus drastic. De la doua-trei piese de teatru pe luna am ajuns la una. De la cel putin doua concerte la Filarmonica am ajuns la niciunul si asta nu-mi place deloc. Am compensat cu concertele din cluburi si baruri mici, dar mi-e dor de o vioara, un contrabas, un pian. Poate saptamana viitoare.

Insa n-am abandonat. Mi-am indreptat atentia spre alte lucruri, poate marunte, dar care mie imi sunt benefice: am reusit performanta de a ma obisnui sa beau 2 litri de apa in 2 zile. Sigur, radeti, ca altii beau cate doi litri de apa zilnic de ani de zile, insa eu nu beam apa deloc. Bine, poate cate un pahar la doua saptamani. Apoi, am inceput sa mananc legume. Multe, in diferite forme si feluri. Cine ma cunoaste stie ca pentru mine carnea e cea mai importanta leguma si ca nu mi-e usor sa fac schimbarea asta in viata mea. Dar o fac, ca e sanatos.

In rest, ramane cum am stabilit: ma straduiesc sa imi fac timp pentru sufletul meu si pentru lucrurile care ma bucura. Iar daca maine merg la o piesa de teatru, pentru saptamana viitoare ma pregatesc de concert fabulos cu Nigel Kennedy (daca doriti bilete, le gasiti aici)

Voi cum stati cu lucrurile sanatoase din viata voastra? Va tineti de ele sau le abandonati la primele greutati?


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *