La casa noua, obiceiuri noi

Amu sa nu credeti ca daca am schimbat casa, am renuntat la tabieturi. Nu. Cafeaua de dimineata se bea tot in vreo 2 ore, tot nu iau micul dejun (stiu, stiu, rau fac, dar asta e, nu pot manca dimineata si pace) si alte mici chestii pe care, probabil, le voi avea mereu.

Printre lucrurile bune (si sanatoase) pe care le fac de aproape o saptamana se afla si o chestie pe care ma chinui de cativa ani s-o scot din sistem si aproape ca am reusit (totusi, o saptamana nu inseamna atat de mult): nu mai iau dupa mine laptopul seara, cand ma pun in pat. Nici pentru filme, nici pentru hahaieli pe Twitter sau Facebook, pentru nimic. Inchid laptopul la o vreme, merg in dormitor si deschid cartea pe care o citesc. Fie ca citesc o ora sau 10 minute, depinde de cat de obosita sunt in momentul ala, dar castig timp pentru mine si pasiunile mele.

Am redescoperit pasiunea gatitului si a experimentatului pe langa aragaz. M-am reapucat de studiat retele mele vechi, iar gatitul ma relaxeaza incredibil de tare. Inutil sa va spun ca locul meu preferat e tot in bucatarie, la masa rotunda de sticla, mare si incapatoare, pe care pot sa pun tot feul de chestii, fara sa ma lovesc de ele, chestii de care am nevoie: cablu de date, agenda, stick de net (ca nu se stie), telefoane, pixuri etc.

Nu mai deschd lapopul imediat ce ma trezesc. Intai deschd toate geamurile, pentru 10 minute, imi fac cafeaua si o savurez stand langa geam, in aerul proaspat al diminetii. Nu vad mare lucru, doar o gradina si niste camioane ce trec in departare, dar e foarte relaxant. Abia astept sa vina primavara, sa ma pot muta pe terasa.

Am redescoperit si placerea de a primi oameni in vizita, prea multele plimbari au facut acest lucru imposibil, la un moment dat. Stat la povesti, rasetele acelea care iti umplu casa sunt de nepretuit si ma inteb cum am reusit sa stau atatea luni fara asta, fara energia pozitiva care vine de la oameni.

Voi ce obiceiri sanatoase ati (re)dedescoperit anul asta?


11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *