Cui ii pasa ce crede lumea?

Cand incepi sa tii cont de ceea ce spune lumea despre tine? Cand incepe sa-ti pese de felul in care esti perceput de cei din jur? Ma intreb daca exista un moment in viata fiecaruia in care devenim constienti de imaginea pe care o oferim celorlalti.

Eu ma intreb adeseori cum ma vad ceilalti, desi niciodata nu mi-a pasat cu adevarat de parerile lor cu privire la felul in care ar trebui sa procedez in anumite situatii. Imi amintesc ca, de cand eram mititica, putin imi pasa de ce-o sa zica unul si altul daca ma imbrac in vreun fel, daca spun gluma aia sau daca fac vreo boacana. Insa probabil ca de putine ori am facut ceva urat, rau sau fortat, pentru ca n-am avut parte de prea multe critici sau admonestari din partea prietenilor. Mistourile nu se pun, am o gramada de prieteni care imi spun ce au de spus prin glume si in felul asta fac critica mai dulce (si constructiva, totodata).

Dar acum se intampla o chestie ciudata in viata mea, care o sa dea nastere la critici, admonestari, suspiciuni de nebunie o sa planeze asupra capului meu si asa mai departe. Si mi-e putin teama de reactiile celor din jur, a celor de care imi pasa. Si mi-ar fi de folos experientele unor oameni care, la un moment dat din viata lor, au facut o chestie tabu…


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *