Din invataturile zilei de azi

De cate ori ma intreaba cineva despre scrisul pe blog, ii explic ca nu ai cum sa faci asa ceva, constant, fara pasiune. O alta conditie necesara e sa nu te gandesti la bani, asa cum fac majoritatea bloggerilor noi si cum am ajuns (din pacate) sa facem si noi, cei putin mai vechi.

Cu totii ne-am deschis bloguri din pasiune. Am scris pe ele fara sa ne gandim la ce va urma, doar pentru ca parea o idee buna, la acel moment, sa tii un jurnal online. Apoi au aparut campaniile, excursiile, lucrurile cu adevarat misto care ti se intampla in urma dezvoltarii unei pasiuni, doar ca am inceput sa uitam de unde a pornit totul, sa fim vedete, sa nu ne mai convina lucruri atunci cand suntem invitati pe undeva, sa avem atitudini dintre cele mai nefericite.

Sa nu mai vorbesc de felul in care ii uitam pe cei care ne-au bagat in seama la inceput, ne-au acordat incredere si ne-au sustinut. Odata ce ne-am deschis aripile, la revedere si n-am cuvinte, suntem pe cont propriu si ne descurcam singuri de aici. Atitudine tradusa cu “hai, baga-ti singur capul sub talpa mea, e mai usor sa te calc.” (sa nu credeti ca daca scriu la plural ma folosesc doar de un fel de exprimare; am facut si eu destule greseli de felul asta, deci nu ma scot nicicum din ecuatie)

Exita un blogger in tara asta care scrie de 7 ani. In fiecare zi. Rare au fost zilele in care n-a postat nimic. Chiar atunci cand era in vacanta, chiar atunci cand era pe drumuri. Daca stie ca nu ajunge la laptop, isi programeaza posturile. Scrie despre absolut orice ii trece prin cap, e amuzant, serios, amar, sictirit, transant. E un deliciu sa-l citesti.

Nu merge la conferinte, nu e speaker, nu ia produse in teste, desi are un magazin online. Care merge bine si ala, de cativa ani deja. Nici macar nu se chinuie foarte tare cu strategii online si alte lucruri, desi are destui prieteni in online-ul asta carora ar putea sa le ceara ajutorul. Are un job solicitant, o logodnica misto, e mai mult decat relaxat cu viata lui. Si de aceea scrie din pasiune, in fiecare zi, de aproape 7 ani.

Cititi-l pe Calin Turcu. E singurul blogger adevarat pe care il cunosc.

PS: are si ceva cititori, deci nu m-ar deranja absolut deoc sa-l vad in campanii; 7 ani e mult si eforturile ar merita rasplatite, chiar daca el nu e interesat de asta.

Later edit: pentru ca nu vreau sa fiu inteleasa gresit, explic aici ce am vrut sa zic prin “singurul blogger adevarat pe care il cunosc”. Ma refeream strict la faptul ca el nu s-a indepartat de ideea de a avea un jurnal online si atat. Noi, astialalti, mai avem o campanie, o excursie, o activare, un comunicat de presa. Asta nu ne face mai putin bloggeri decat eram pana acum, ci doar putin mai precauti si cu o motivatie externa de a scrie, pe langa pasiune. La Calin motivatia vine strict din interior.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *