Haideti sa ne bucuram de feminitate

Obiceiurile sanatoase nu tin numai de trup. Da, e foarte important sa traiesti intr-un corp sanatos, pentru ca altfel nu ajungi sa faci celelalte lucruri, sa te bucuri de sanantatea pentru minte si suflet.

Zilele astea ma gandeam daca pot sa pun in categoria asta de obiceiuri sanatoase si felul in care noi, femeile, ne gandim la noi si la felul in care ne percep ceilalti. Am mai scris despre femile destepte carora le e frica sa fie feminine doar pentru ca le e teama ca oamenii ar putea sa se uite intai la picioare si dupa aia sa se intrebe cum gandesc.

Nu stiu ce s-a intamplat cu secolul asta, dar goana noastra nebuna care are ca scop o cariera infloritoare, ne face sa nu ne mai apreciem femininatea, sa nu o mai folosim si sa nu ne mai bucuram de ea. Complimentele devin hartuire si niste vorbe frumoase duc la o ridicare din sprancene, iar primul gand este “ce vrea asta de la mine?” Acum sa nu credeti ca fac o pledoarie pentru barbati, ca nu-i cazul, insa cred ca ar trebui sa invatam sa spunem “multumesc” atunci cand cineva zice ceva dragut despre noi, chiar daca se refera doar la aspectul fizic.

Nu m-am ferit niciodata sa port fuste scurte, chiar si acum, cand unii ar spune ca ar trebui sa ma imbrac mai sobru. Rosesc in continuare cand cineva ma complimenteaza si ma bucura aprecierile de genul “ai picioare frumoase”. Pentru ca eu stiu ca dupa ambalajul frumos se afla o femeie puternica si sigura pe ea, inteligenta si puternic motivata sa reuseasca in viata. Si nu cred ca-s mai putin desteapta daca cineva imi zice ca arat bine azi.

Imi place feminitatea mea, imi place ca pot sa fiu sensibila, imi place ca pot sa clipesc din gene. Nu vreau sa schimb singura dusul de la baie si nici sa stiu sa repar o priza. Daca mi se strica laptopul sau trebuie sa imi reinstalez windows-ul, repede ma plang unui barbat care stie sa-l repare si daca am de carat un bagaj greu, in secunda doi caut un gentleman care sa duca bagajul la masina pentru mine. Prin asta sa nu intelegeti ca nu sunt in stare sa fac toate lucrurile astea pe care le enumar, dar de ce sa le fac cand exista barbati puternici care sunt ma mult decat dornici sa fie de ajutor?

Lipsa feminitatii ne scade din valoare, doamnelor si nu ne ajuta cu nimic nici inteligenta, nici puterea din noi, daca nu stim sa varsam cate o lacrima atunci cand e nevoie. Pentru noi si pentru sufletul nostru.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *