Ideo Ideis – ca in povestile cu Fat Frumos

Va mai amintiti de Ideo Ideis? A fost revelatia mea de anul trecut in materie de festivaluri, pentru ca nu stiam ca in Alexandria se poate intampla ceva atat de frumos, de viu, de energic. Iar anul acesta ma pregatesc sa merg acolo si sa stau toate cele 7 zile de festival, sa ma bucur de nebunia adolescentilor doritori sa faca si sa invete teatru.

La Ideo Ideis s-au deschis inscrierile pentru editia a VII-a (da, a VII-a deja, desi eu l-am cunoscut abia anul trecut, insa acest festival va creste ca in poveste, intr-un an cat altii in 7, o sa vedeti) si tineri liceeni din toata tara sunt asteptati sa se inscrie in singura competitie de teatru intre liceele din tara.

Asa ca daca sunt liceeni care ma citesc, din Timisoara sau din alta parte a tarii, aveti o trupa a voastra la liceu, nu ezitati. E o experienta care va va schimba viata, chiar daca nu intentionati sa fiti actori.

“Se împlinesc șapte ani de când Ideo Ideis investește într-o generație mai responsabilă față de ea însăși, față de actul cultural, dar și față de societate. În fiecare an încercăm să aducem la Alexandria tineri pasionați de schimbare, în mic sau în mare, în grupurile lor de prieteni sau în orașele din care provin. Entuziasmul cu care această generație îmbrățișează Ideo Ideis dovedește încă o dată necesitatea unor astfel de proiecte în România. Ideo Ideis nu este doar un festival de teatru, este și o tabără de educație alternativă care încearcă să insufle un spirit de angajament celor peste 150 de tineri care ajung în fiecare august la Alexandria.” – spune Andreea Bortun, co-director al Ideo Ideis. Si la cum am vazut-o anul trecut, crede fiecare cuvant pe care il spune.

Eu spun doar atat: abia astept! 13-22 august 2012, Alexandria, Romania. Da?


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *