Killing Time si filmul altfel

Recunosc, am mers la filmul proiectat ieri la cinema Florin Piersic cu asteptari asa si asa. Desi stiam ca Florin Piersic Jr. lucreaza de mult timp la filmul asta, desi stiam tot de la el ca o sa-mi placa pentru ca va fi altceva fata de tot ce a aparut pana acum in filmul romanesc (sau ce a aparut in ultimii ani), am plecat putin urechea la cei din jur, care mi-au spus: “nu te astepta sa te dea pe spate” (apropo, ar trebui sa fac un articol separat despre chestiile astea, despre judecatile emise INAINTE de a vedea un film/un spectacol).

No, atat de simplu cum stiu eu sa spun, m-a dat pe spate. Pentru ca nu ma asteptam sa intalnesc doi criminali platiti, iar unul dintre ei sa fie jucat magistral de Cristian Ioan Gutau, care nu e actor profesionist, dar care mi-a dat senzatia ca s-a nascut pentru film sau pentru filmele lui Piersic Jr., alea in care trebuie sa simti ca te sufoci intre patru pereti ca sa simti cu adevarat ce vrea sa iti transmita.

“Killing Time” inseamna atat de mult. Inseamna sa omori timpul, sa invingi plictiseala, cumva. Sau, poate, inseamna ca a venit timpul pentru a omori. Si totusi, poate e vorba de timpul pe care il omori pentru altii, atunci cand le curmi viata. “Killing Time”, filmul, inseamna doi criminali care asteapta cu orele in casa unui om, pentru a-l omori. Pare banal si simplu, dar nu e. Am ras cu lacrimi la povestile “moldoveanului” criminal (Gutau), pe care incepusem sa il simpatizez pana cand a inceput sa omoare pe toata lumea, iar atunci l-am urat cu pasiune. Va zic, pana in stomac am simtit ura aia.

Pe Florin Piersic Jr. nu cred ca l-am vazut vreodata mai uman. E o scena in film in care el se roaga si care mi-a adus lacrimi in ochi, lacrimi de tristete, pentru ca stiu ca nu juca in scena aia, el chiar a crezut din tot sufletul in ceea ce spune.

Va rog sa mergeti sa vedeti acest film, daca aveti ocazia, daca il vedeti ruland prin cinematografe. Nu e un film de box office, dar e un film care va va schimba perceptia despre filmul romanesc. Tiparele sunt sparse fara mila si, va spun sincer, am avut senzatia ca am vazut un film mai bun decat “Natural Born Killers” – pastrand proportiile. Poate nu ca realizare (filmari si alte cele – sunet, muzica etc), dar ca subiect, cu siguranta e acolo.

Luati de poftiti si trailerul:


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *