Momente in Romania

Sunt locuri in tara asta care ma lasa cu gura cascata ori de cate ori le vad. Si pe unele dinte ele le vad chiar foarte des. Sunt locuri pe care toata lumea le vede, pe langa care toata lumea trece, pentru ca sunt pe langa drumul principal sau pot fi vazute din tren, insa sunt convinsa ca prea putini oameni le vad cu adevarat.

Dunarea intre Orsova si Drobeta Tr. Severin e unul din aceste locuri. O sa ziceti ca e doar un rau si niste dealuri pe partea cealalta, nimic deosebit. Eu cred ca linistea pe care ti-o da acel peisaj e suficienta pentru a incarca niste baterii mai mult goale decat pline.

Ieri, venind de la Bucuresti cu acelasi tren care face infernal de multe ore pe drum (aproape 9, cu tot cu intarzieri), am ajuns la acea bucata de Dunare chiar la asfintit. A fost ca si cand as fi vazut locul acela pentru prima data, o minunatie de peisaj pe care am incecat sa-l imortalizez cu aparatul foto de la telefon. Din pacate, pozele sunt facute prin geamul murdar al trenului, ca n-am putut sa il deschid.

 

 

 

De fiecare data cand fac drumul asta lung (cu masina sau cu trenul, ca e acelasi lucru), portiunea asta ma face sa zambesc. Si de fiecare data aba astept sa ma intorc pe acolo, sa mai vad Dunarea o data.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *