Ne mai facem timp pentru sport?

Cand eram mica, viata mea se impartea in doua momente care imi faceau inima sa salte din piept de fericire: lunile in care mergeam la Santa, sa stau cu bunicii mei si momentele in care mergeam la meciuri de handbal, sa o vad pe mama “la munca”. Da, mama mea a fost sportiva de performanta si a activat timp de 17 ani la CSM Sibiu, o echipa de handbal care nu era chiar slaba, pe vremea impuscatului. De la ea am mostenit pasiunea pentru handbal, iar in clasa a 7-a am hotarat ca sunt destul de mare sa incep si eu sa practic sportul asta. Din pacate, cativa ani mai tarziu a trebuit sa renunt, pentru ca am ales scoala in locul sportului. Si acum mai simt o umbra de regret, dupa atatia ani.

In timpul liceului, la orele de sport (de la care nu lipseam, in ciuda antrenamentului pe care il aveam la handbal), am jucat volei la greu. M-as fi dus afara, la baieti, care tineau cate un campionat de baschet in fiecare saptamana, insa ei erau atat de mari si de puternici incat m-as fi pierdut printre ei, oricat as fi fost de inalta. Ma surprindeam, cateodata, admirandu-i, fascinata de felul in care sareau si alergau pe teren.

Apoi am dat de televizor si meciurile din NBA, difuzate noaptea, la ore atat de mici incat, ca sa le vad, trebuia sa ma chinui sa raman treaza pana la ora la care incepeau. Era un spectacol senzational. Acum nu mai urmaresc nici meciuri din NBA, nici nu mai practic vreun sport (doar merg pe jos mult, foarte mult) si m-am orientat catre fotbal, de vreo 5 ani incoace.

Baschetul a fost o dragoste neimplinita pentru ca niciodata nu am fost in stare sa arunc la cos. Deh, femeie. Dar intotdeauna am expresia aia de fascinatie pe fata, atunci cand urmaresc un grup de oameni care “se joaca” cu mingea aia imposibil de tinut in mana.

De ce vorbesc de baschet? Pentru ca incepe Cupa Timisoara, in data de 2 septembrie. Pentru ca echipa de baschet a Timisoarei a castigat in sezonul trecut Cupa Romaniei, in conditiile in care jucatorii nu mai primisera salariul de mai bine de jumatate de an. Pentru ca eu cred ca in Timisoara putem avea performanta sportiva si in alta parte decat la fotbal si pentru ca acei baieti care isi dau sufletul pe teren merita incurajati cu toata forta.

Sa mergem la meci, dara. Sa strigam, sa incurajam, sa-i facem sa simta ca nu joaca doar pentru 100 de oameni. Sa ii facem sa simta ca joaca pentru tot Banatul.


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *