Niste povesti si un antrenament de baschet

Ajung la Sala Olimpia. Intru prin spate si, in fata usii mici de termopan de la intrarea sportivilor spre sala, Ivan Miceta si Dan Paltinisanu asteapta sa intre in sala, ca doar au antrenament. Se opresc si imi dau prioritate, dupa ce ma saluta respectuos. M-au mai vazut pe acolo, dar nu prea stiu ei cine sunt si ce vreau.

Ma simt mica, cu toti cei 173 cm ai mei + tocuri. Fug la masa la care stau oficialii, de obicei, in timpul meciurilor si ma asez cuminte. Dragan Petricevic isi aduna elevii si le spune cateva cuvinte. Nu aud nimic, ei sunt la mijlocul terenului si toata lumea vorbeste calm. Ii privesc fascinata pe jucatori cum isi iau mingile si incep antrenamentul. Dragan ramane cu Covington in mijloc. Ii explica niste chestii, par niste scheme tactice, iar Nick il asculta fara sa miste. Au trecut 15 minute, iar Covington e tot in pozitia de drepti, urmarindu-si atent antrenorul care a trecut la explicatii tactice.

Atmosfera e apasatoare, putin. Sunt suparatii baietii, au piedut la Tg. Mures, duminica. 10 puncte diferenta, imi explica Dragan Petricevic. “Tu stii cum era acolo? 3500 de oameni care cantau. Aia n-au galerie, au un oras intreg care tine cu ei”. “Ivan (Miceta) era alb cand a simtit negativismul din tribune. Si l-ai vazut pe Ivan, e ca muntele”. “As vrea si eu un public atat de numeros. Dar n-as vrea sa fie atat de rau, pana la urma doar jucam baschet, nu omoram pe nimeni”.

Habus exerseaza aruncarea de 3 puncte. Nu rateaza nici una timp de 5 minute pe ceas. Incep pasele si aruncarile din saritura. Imi place, parca toti si-au dat energie unii altora. Antrenamentul e aproape gata, iar Dan Paltinisanu face niste abdomene imposibil de executat. Ma pufneste rasul gandindu-ma cat de greu mi-ar fi mie sa fac abdomene in pozitia aia.

E gata. Dragan ii aduna pe toti, le spune ceva, apoi toti se prind de mana si striga: “TI-MI-SOA-RA”.

Sambata e meci greu, cu Gaz Metan Medias. Aici, acasa, deci pot sa fiu acolo si sa strig, sa incurajez, sa cant pentru ei.

Voi?


14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *