Squash – mai mult decat un sport

UPDATE: Roxana, you’re in! La multi ani, sper sa iti placa aventura la squash. O sa iti trimit un mail zilele astea, sa ne organizam :)

De cand cu obiceiurile sanatoase in viata mea (adica de cand cu implicarea mea in campania celor de la Activia), chiar incerc sa-mi fac niste tabieturi de astea sanatoase si bune pentru trup si suflet. Cu sufletul stau bine, am vazut o gramada de concerte frumoase, piese de teatru de exceptie, ba chiar am fost si la balet, care nu m-a incantat peste masura, dar tot am avut parte de o ora si jumatate de relaxare.

Dpa niste ani in care am avut grija de mine mai mult nu (ca intotdeauna am motivat lipsa timpului personal), de vreo cateva saptamani fac atata sport cat imi permite timpul. Cum ar veni, daca gasesc 15 minute mai libere, imi intind bucata de izopren pe jos, dau drumul la muzica si fac o serie de abdomene. La inceput faceam maxim 70, acum am ajuns la 200/serie de 15 minute. Si pentru ca doar asta nu era de ajuns, mi-am facut abonament la squash.

Cum e squash-ul asta? Pai e cel mai misto sport de sala pe care eu il stiu (jocurile de echipa nu se pun, abia am convins doi oameni sa faca miscare cu mine la squash, adica pe Corina si pe Ovi, cum as putea sa conving inca 10 oameni sa mergem sa jucam volei, de exemplu?). Intr-o ora de joaca se folosesc, cred, toate grupele importante de muschi, unde mai pui ca starea de bine de dupa e neegalata de nicio activitate sportiva pe care am avut-o pana acum. Desigur, daca joci o ora intreaga, fara oprire, lesini (fara un antrenament de cateva luni inainte), e extrem de solicitant, insa tocmai asta e frumisetea.

Acestea fiind zise, pun la bataie inca un loc de antrenament de squash, pentru cineva care poate sa vina la joaca in timpul saptamanii. Timp de antrenament – o ora, nu va faceti probleme daca nu stiti sa jucati, fac pariu ca oricine invata despre ce e vorba in maxim 5 minute, pana la urma nu e atat de greu sa dai cu mingea in perete. Astept timp de doua zile raspunsurle voastre, adica pana in 22 februarie, ora 13.

Deci, cine se mai baga?

PS: clubul de squash din Timisoara este extrem de misto, curat, cu vestiar, baie cu dus, apa, rachete, mingi si un domn care se pricepe sa explice tuturor ce e cu sportul asta. Mai rar atata grija de clienti cum am vazut acolo.


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *