O parte nevazuta a “Zilei de maine”

Fiecare festival are zeci, poate sute de oameni care muncesc in spatele cortinei, acolo unde stralucirea si felicitarile nu ajung niciodata. Ei sunt acolo ca sa ne faca zilele perfecte si serile pline de bucurie, sa se ingrijeasca de artisti, sa rezolve orice problema apare. Iar festivalul de la Alba Iulia a avut o echipa deosebita, pe langa oamenii care s-au vazut si au fost felicitati prin aplauze de catre public sau cu imbratisari calde in culise.

“Vrabiutele” din Consiliul Judetean Alba, niste doamne care s-au ocupat de tot ce inseamna cazari, mancare, transport etc, au fost aplaudate intens aseara, la gala premiilor. Insa putina lume l-a vazut pe Rares Tileaga, tanarul care s-a ocupat de ziarul festivalului (nu singur, dar in mare parte el a scris articolele) si care a scris intr-una, nevazut, nestiut, dar mereu prezent acolo unde trebuie.

Nu stiu cati ani are Rares, stiu doar ca e foarte tanar si putin timid. Joi seara, cand l-am intalnit prima oara, a stat langa mine la masa, permanent cu laptopul in brate, omul avea treaba. S-a oprit doar putin, cand a mancat ceva, dar in rest a muncit intr-una. Cand am primit gentuta de festival (care includea badge-ul, programul, niste afise etc), am remarcat si un ghid al judetului Alba, la care Rares a fost co-autor.

Cand l-am intrebat cat timp i-a luat sa scrie tot ce e acolo, ma asteptam la un raspuns de genul “pai, vreo 6 luni”. Insa am aflat ca doar plimbarile prin judet i-au luat doi ani si jumatate, cercetarea inca o jumatate de an si redactarea cam 5 luni. Recunosc, l-am google-it si am descoperit ca este critic de teatru si film, scrie si pentru LiterNet si are in grija site-ul pentru turisim al judetului Alba, “pastorit” de Consiliul Judetean.

Rares si-a facut deja un nume din promovarea turismului si culturii locului in care traieste si cred cu tarie ca pe viitor vom auzi multe despre el. Si ii multumesc inca o data pentru grija si pentru lucrurile frumoase despre care am aflat datorita lui.

Organizator al festivalului “Ziua de maine”: Consiliul Județean Alba. Parteneri Muzeul Național al Unirii Alba IuliaTeatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba IuliaCasa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia,Casa de Cultură a Studenților Alba IuliaAlba MallArt Cafe Downtown.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *