O plimbare #prinRomania – o oprire la Aiud

Sesiunea de pitching de la Cluj (din septembrie) m-a dus iar pe drumurile patriei. Mai exact, la plecarea din Cluj am ales drumul Cluj – Alba Iulia – Sebes – Deva – Timisoara, din simplul motiv ca drumul prin Oradea dureaza mult prea mult, din cauza reparatilor interminabile dintre Oradea si Arad.

Ca sa fie clar, drumul de la Cluj pe ruta indicata mai sus e un drum pe care eu l-am facut de zeci de ori, pe vremea in care locuiam in Sibiu. Cam o data pe luna, timp de aproape 3 ani. Faceti voi calculele. No, am mers de atatea ori si nu am vazut deloc cetatea Aiudului. Niciodata nu mi-am dat seama ca trec pe langa o cetatea medievala, niciodata nu m-am uitat in stanga sau in dreapta, poate-poate zaresc ceva frumos.

De data asta, mi-au sarit in ochi zidurile vechi si impunatoare. Am oprit masina si l-am rugat pe Alex (Bleau) sa-si ia aparatul. Nu m-am gandit niciodata ca o sa gasesc intre zidurile cetatii stiluri de arhitectura atat de diferite si o biserica gothica impresionanta. Dupa ce am citit pe Wikipedia despre cetate, mi-am dat seama ca, pentru 15 minute, m-am aflat intr-un loc plin de istorie, adica intr-una dintre cele mai vechi cetati ale Transilvaniei.

Mi-am dat seama inca o data cat de mult datorez campaniei Redescopera Romania, facuta de Petrom. Daca nu era acea excursie facuta in Moldova si daca nu intalneam oameni atat de etuziasti, poate ca si azi treceam pe langa Cetatea Aiudului fara s-o remarc in vreun fel. Poate ca nici excursia de azi, de pe Semenic, nu era atat de interesanta daca nu m-as fi uitat atenta in jur, sa descopar peisaje frumoase si locuri inedite.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *