Redescopera Romania – sezonul 2, episodul 2

Am facut ce-am facut si iar m-am invartit de o plecare. Ca doar sunt abia vreo trei saptamani de cand am revenit din ultima excursie, direct din inima Roblogfestului. De data asta, plecarea mea coincide cu Pastele, iar eu sunt putin derutata din cauza asta: e prima data in viata mea cand petrec sarbatoarea asta departe de casa. Pana acum am fost intotdeauna inconjurata de familie, iar masa din dimineata de Paste a fost intotdeauna sfanta: toata familia se trezea la ora 7 pentru a lua micul dejun impreuna. Asta in cazul in care nu eram deja treji, abia veniti de la biserica.

Anul asta voi merge in Maramures, in inima traditiilor romanesti, acolo unde Pastele inca mai e la el acasa, unde tot ceea ce inseamna sarbatoarea Invierii Domnului nu s-a pierdut in negura civilizatiei. Voi fi alaturi de oameni cunoscuti si necunoscuti, voi fi langa prieteni care imi vor inlocui familia si cu care sper sa simt emotia pe care o simt in fiecare an in dimineata in care primul lucru pe care il miros este painea inmuiata in vin.

Dar excursia asta nu inseamna doar Pastele. Inseamna o jumatate de Saptamana Mare petrecuta in nordul Moldovei, acolo unde religia si Dumnezeu se afla adanc in inima oamenilor. Si nu, nu sunt o persoana religioasa, dar intotdeauna am fost fascinata de oamenii care traiesc in Modova: sunt cei mai napastuiti de inundatii, secete, cutremure si alte alea, dar, totusi, credinta in Dumnezeu nu li s-a zdruncinat nicio clipa, ba din contra, cu fiecare rau care li se intampla, sunt si mai increzatori ca toate vin de undeva din ceruri si ca totul va fi bine.

Pe langa experienta oamenilor si a gastii marite (aceasta excursie va avea nu mai putin de 24 de paticipanti, io una mi-as pierde mintile daca ar trebui sa organizez o plecare pentru o saptamana cu atatia oameni), voi mai adauga ceva pe lista: cum e sa fi sofer intr-o aventura de felul asta. Si pe langa obisnuitele relatari, o sa incerc sa mai fac un lucru: sa ma documentez si asupra preturilor, pentru un review complet la sfarsitul excursiei si sa calculez costul unui sejur de acest fel, pentru doua cupluri la plimbare cu masina.

Si acum, cu surle si trambite, gasca pregatita de plecare:

Bobby Voicu (blog twitter facebook)
Auras Mihai (blog twitter facebook)
Claudia Tocila (blog twitter facebook)
Corina Scheianu (blog twitter facebook)

Augustin Radu (blog twitter facebook)
Gabriel Aldea (blog twitter facebook)
Andra Zaharia (blog twitter facebook)
Andreea Burlacu (blog twitter facebook)

Doru Panaitescu (blog twitter facebook)
Andrei Crivat (blog twitter facebook)
Corina Georgescu (blog twitter facebook)
Oana Bratila (blog twitter facebook)

Adi Mihaltianu (blog twitter facebook)
Dragos Asaftei (blog twitterfacebook)
Carmen Rusu (blog twitter facebook)
Ligia Adam (blog twitter facebook)

Razvan Baciu (blog twitter facebook)
Vali Petcu (blog twitter facebook)
Ana Bulgar (blog twitter facebook)
Anca Bundaru (blog twitter facebook)

Alex Ciuca (Hoinaru) (blog twitter facebook)
Alina Constantinescu (blog twitter facebook)
Oltea Zambori (Nebuloasa)
George Andone (blog twitter facebook)

Veti gasi toate impresiile noastre pe pagina de Facebook aici, si Redescopera Romania va sta la dispozitie pentru alte si alte informatii multe, de pe drum. Cine stie, poate descoperiti ca am ajuns in orasul vostru si ne putem intalni.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *