Scurta zicere de bine

Broasted Chicken Ziua de ieri a fost lunga si frumoasa tare. Si pentru ca s-a terminat seara tarziu, ni s-a facut foame, chiar daca am fi preferat sa dormim in loc sa mancam.

Nu mai voiam restaurantele din Piata Unirii sau Operei, voiam sa merg undeva unde n-am mai fost de mult sau chiar niciodata. Nu stiu cum, mi-am amintit ca vazusem in timeline-ul de pe Facebook postari sponsorizate de la Broasted Chicken, un restaurant in care nu mai fusesem de trei ani si ceva.

Ne-am dus acolo si era sa plecam, afara scria “restaurant libanez”. Am intrat, daca tot am cautat o vreme loc de parcare, am luat meniul si – minune – erau toate produsele alea de care imi era pofta, plus cateva feluri de mancare libaneza (pe care, probabil, le voi incerca data viitoare cand voi merge pe acolo).

Ospatarul – tanar si amabil, cu un zambet larg pe moaca. Lauda mancarea de parca bucatarul era darul lui Dumnezeu pe pamant, pana si vinul pe care l-am comandat a fost “o foarte buna alegere, aromat si numai bun cu pulpele pe care le-ati comandat”. Caci da, am comandat pulpe broasted (au un aparat special care le face o crusta smechera si buna de tot) si sos cu usturoi.

Comandasem doua pulpe; cand mi-a venit comanda, am constatat ca sunt trei. “Stiti, erau cam mici si am decis sa va facem trei in loc de doua. Va incasam doar doua, desigur.” Va marturisesc ca nu mi s-a mai intamplat asta in vreun restaurant si mi se pare foarte dragut ca, intr-o lume de restaurante care nu stiu cum sa faca sa-ti ia mai repede banii si sa-ti dea mai putina mancare, cei de la Broasted Chicken au pus mai mult in farfurie doar ca sa nu se faca de ras.

Mi-a placut tare mult atmosfera de acolo si ma bucur ca am recapatat locul acela in viata mea. Ultima oara cand fusesem, motivul n-a fost unul tocmai fericit, dar viata merge mai departe; amintirea ramane, dar a tinut de mine sa reusesc s-o transform in ceva frumos.

Broasted Chicken se afla pe Vadul Calugareni, la colt cu strada Obobescu, chiar vizavi de Zanoni. Are si terasa in fata, cu tot cu aer conditionat.

Foto: Cristi Sitov (caruia ii multumesc ca a reusit sa se abtina de la mancare pret de o poza; eu n-am reusit)


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *