Cand locul de munca te invata sa fii sanatos

Sunt fana Danone, cred ca asta nu mai uimeste pe nimeni. Nu vorbesc aici despre produse si beneficiile lor, ci despre felul in care cei de la Danone au inteles ca trebuie sa sprijine sportul, obiceiurile sanatoase, in general, viata traita corect si frumos. Au sprijinit Festivalul International de Teatru de la Sibiu, au facut Cupa Hagi Danone, m-au sprijinit atunci cand, in campania cu Obiceiurile Sanatoase, m-am gandit ca ar fi un lucru bun sa-i invat pe oamenii din jurul meu sa mearga la teatru, la filarmonica, sa faca lucruri pentru sufletul lor, iar asocierea cu brandul lor, in ciuda celor spuse de altii, pe mine ma onoreaza.

Cred ca ati vazut cu totii spotul TV in care Emilia Popescu indeamna la o viata sanatoasa, printr-un program Activia, care trebuie urmat timp de 14 zile. Se face un cont, iar pe e-mail vin zilnic informatiile despre program: sugestii despre mesele zilei respective, cateva exercitii, sfaturi simple, de bun simt, care sunt foarte usor de aplicat. M-am inscris in program, dar plecarile prin tara nu mi-au permis sa si urmez programul respectiv, dar am toate datele pe e-mail, deci de ieri am inceput si eu sa testez si sa simt pe propria piele ce minunatie recomanda oamenii astia.

Dar nu despre asta vreau sa va povestesc, ci despre lucrurile mai putin vazute, despre ceea ce se intampla intre angajatii fabricii Danone. Pentru ca, pe langa programul de pe site, Activia desfasoare in paralel un program intern, la care participa toti cei care lucreaza in fabrica. Organizarea asta interna pe mine ma fascineaza si ma uimeste, sunt foarte bine organizati in interior, probabil de aia cei care se angajeaza acolo nu mai pleaca prea curand.

Cum s-a desfasurat programul, mai exact:

– In prima saptamana, au postat reteta lor santatoasa preferata;
– In a doua saptamana, au impartasit sportul lor preferat si ce fac ei pentru a se asigura ca sportul face parte din viata lor de zi cu zi;
– In ultima saptamana, au sugerat destinatii de vacanta pe baza experientelor lor in acele locuri.

Desigur, au fost invitati sa participe si la programul online, desfasurat pe site, iar cei ce participa atat la evenimentele offline cat si cele online, pot sa castige tot felul de premii: excursii la munte, voucher la SPA etc. Prima activitate a programului a inceput cu o vizita in magazine. Angajatii Danone au fost ambasadorii brandului, au povestit cumparatorilor despre beneficile produselor Activia si a programului de la Activia. Pe langa aceasta, Activia a mai organizat: o zi de machiaj si manichiura, un pranz sanatos si gustos Activia si o jumatate de ora de Zumba in parcarea sediului lor. Deci, cu alte cuvinte, si-au relaxat oamenii. Si daca nici asta nu e un obicei sanatos, nu stiu ce sa mai zic.

Acesti angajati vor avea vineri o surpriza, pe care eu o cunosc, dar n-am voie sa o dezvalui. Totul se va intampla la festivitatea care marcheaza inchiderea programului desfasurat intern, iar eu mi-as fi dorit foarte tare sa fiu acolo si sa-i vad pe acesti oameni care au devenit ambasadori ai brandului pentru care muncesc zi de zi.

Repet, mi se pare extraordinar sa acorzi atata grija celor care muncesc acolo, in fabrica. Sigur, asta e o practica la moda in multinationalele de dincolo, dar pe la noi inca n-am auzit de programe din astea interne care sa fie atat de ofertante, care sa ofere respect, in primul rand, fiecarui om care se speteste ca totul sa fie bine, ca produsul pe care fabrica il face sa iasa la timp, in perfecta stare.

Foarte frumos, Danone, foarte frumos!


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *