Sibiul meu – prin ochi de turist

Vineri dimineata imi iau frumos bagajelul si plec la Sibiu. Asta n-ar fi o mare chestie, ca doar Sibiu imi e (inca) “acasa”, chiar daca imediat se fac 6 ani de cand l-am parasit. Din pacate, nu ajung pe acolo atat de des pe cat mi-as dori, noroc ca se intampla chestii tot mai multe si mai frumoase care ma trag sa merg mai des: a fost festivalul de teatru, urmeaza Artmania, festivalul de rock, la care line-up-ul e unul de zile mari anul asta.

Sa revenim la weekendul care urmeaza. Brylu, mare ambitios in viata asta, a incercat anul trecut sa organizeze editia de Sibiu a proiectului “Prin orasul meu”, care s-a intamplat la Bucuresti, Arad, Cluj si Timisoara (btw, anul asta noi facem a doua editie, detaliile vin in curand). N-a reusit anul trecut, din varii motive, nu mai are rost sa dezgropam ce a fost. Eu doar ma bucur foarte tare ca anul asta voi fi printre cei care vor afla din tainele ascunse ale Sibiului, pe care n-am putut sau n-am stiut sa le descopar cat timp am locuit acolo.

Ghidul nostru va fi Razvan Pop, un om pe care il cunosc de vreo…11 ani (pfff, ce de timp a trecut), de pe vremea cand el inca era la liceu. Va fi si asta o chestie interesanta, sa vad un copil care, practic, a crescut sub ochii mei, cum ma invata lucruri. Si ma bucur foarte tare  ca el e cel care ne va plimba prin oras, il stiu foarte foarte pasionat de istorie si, mai mult, foarte pasionat de Sibiu.

Va fi un weekend interesant, sa fiu turist in orasul meu. Abia astept.

#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Alaturi de aceste institutii, parteneri mai sunt Hotelul Levoslav si Printcenter. De transport se ocupa Autonom, o firma de inchiriat masini, despre care o sa scriu mai pe larg zilele urmatoare, ca tare mi-a placut de ei.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *