Când educația instituțională e o glumă proastă, elevii pot alege altceva
|Părinții români sunt niște eroi. Că au avut curaj să aducă pe lume copii în țara asta, că au curaj și inimă să-i lase să zburde prin școala românească, sperând, la fiecare început de an școlar, că sistemul educațional de stat din România o să se însănătoșească.
După cele mai recente isprăvi ale ministrului educației, pare că sistemul nu se însănătoșește prea curând. Ba din contră, mi se pare că ne adâncim tot mai tare într-o mlaștină combinată cu nisipuri mișcătoare, de unde copiii ies traumatizați, nesiguri, instabili emoțional, acest învățământ românesc stricând cu bună știință (ce paradox) ceea ce părinții fac acasă, călcând pe demnitatea fiecărui elev care îndrăznește să-și spună speranțele într-o școală de stat.
Soluția este un sistem de învățământ alternativ (să vedem cât o mai avea și ăla voie să existe, la cum se mișcă lucrurile pe la minister, tare mi-e că în 2-3 ani n-o să mai fie licențe emise pentru școli private), în altă țară. E a doua oară într-o săptămână când vorbesc aici despre altă țară, dar îmi pare tot mai mult că asta-i singura rezolvare viabilă și pe termen lung.
Așadar, părinți care v-ați săturat să vă vedeți copilul plictisit, redus la o entitate care răsuflă în sala de clasă, nepreocupat de școală și de ce ar putea învăța acolo, neștiutor sau nepăsător despre ce-o să facă mai departe în viață, una dintre opțiuni e târgul de consultanță educațională World Education Fair, care va avea loc în Timișoara, București, Iași, Galați și Constanța.
Ce se întâmplă, pe scurt, la WEF:
Universităţi din străinătate, licee de elită şi centre de limbi străine vin în România pentru a discuta direct cu cei interesaţi să afle care sunt programele de studiu potrivite lor, bursele şi metodele de finanţare pe care le pot accesa şi care sunt paşii care trebuie parcurşi pentru a fi admişi la instituțiile dorite.
Cui se adresează:
– copiilor şi adolescenţilor între 7-17 ani, pentru edutabere şi studii liceale
– tinerilor între 14-18 ani pentru studii universitare
– studenţilor, pentru programe de master şi Work and Travel
– absolvenților, pentru programe de master şi MBA
– TUTUROR PĂRINȚILOR
Care e oferta târgului:
– programe de licenţă, master sau MBA la universităţi renumite din Europa şi America de Nord
– teste de orientare profesională dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts
– EduTabere individuale şi de grup în întreagă lume, cu reduceri de până la 10% doar în cadrul evenimentului
– școli şi licee de elită în Europa şi America de Nord cu burse de pana la 50% din taxa de școlarizare, oferite exclusiv celor care se înscriu prin IntegralEdu.
– burse de până la 50% din taxa de școlarizare şi metode de finanţare de până la 100% disponibile pentru programele de licență și master
– înscriere la pretestari gratuite pentru examenele IELTS şi Cambridge
– programe Work & Travel pentru studenţi cu pachete promoţionale speciale
Când se întâmplă și unde:
Timișoara – 22 septembrie
11:00 – 16:00 – Hotel Timișoara
București – 23-24 septembrie
10:00 – 17:00 – Athenee Palace Hilton
Iași – 25 septembrie
11:00 – 16:00 – Hotel International Iasi
Galați – 27 septembrie
11:00 – 16:00 – Hotel Vega
Constanța – 28 septembrie
11:00 – 16:00 – Hotel IBIS
Dac-aș fi părinte, m-aș duce vinerea asta la târg. Măcar să văd ce se întâmplă, șă-mi fac o idee despre cum aș putea să fac ceva mai bine pentru copilul meu. Așa, n-o să merg, dar îmi sun prietenele cu copii să-și facă timp o oră-două pentru o altă perspectivă.
Tweet