Ah, curajul asta…

Aseara, stand de vorba cu niste prieteni, a venit vorba despre cum stam noi, ca proastele, intr-o relatie care nu ne satisface. Mai exact, una dintre participantele la discutie se plangea ca al ei iubit e mult prea preocupat de propria persoana. Ca n-o ajuta sa spele vasele, sa spele, nu pune mana cand se face curatenie, ca trebe sa-i calce tricourile si camasile, plus multe alte chestii de genul asta. Si ca, toate treburile astea le face cand vine de la munca, seara.

Reactia generala la cele de mai sus a fost, in prima faza, “de ce nu ii ceri sa te ajute?” Ea, resemnata, a spus ca a incercat, dar nu el face nimic cu draga inima. In plus, daca nu are timp sa-i calce lucrurile, le face pachet si i le duce maica-sii, ca no, doar nu poate sa stea necalcat. Iar cea mai mare problema este ca el, desi sunt intr-o relatie de durata (6 ani, daca am inteles eu bine), nu are nici un gand sa treaca la pasul urmator, la a accepta responsabilitatile unei familii.

No bun, ne-am lamurit. Si ce mai astepti? Nu esti fericita, iti doresti mai mult, lasa-l si du-te. Unde? Nu conteaza, oricum faci ceva pentru tine, mai bun decat sa-ti pierzi timpul cu un om despre care stii sigur ca n-o sa-ti fie alaturi pe mai departe. “A, dar exista dragoste. Si ne plimbam mult, facem calatorii si pentru mine asta e important.”

Ideea care s-a desprins a fost ca ea s-ar muta singura, dar inca nu poate sa renunte la el, ca ii e teama de necunoscut si no, pe el il cunoaste, de bine-de rau, si ii e suficient asa. Asa ca mai bine sta nefericita, pentru ca a rupe relatia presupune o doza de curaj: sa te reobisnuiesti sa stau de una singura, sa reinveti sa te simti bine cu tine si alte chestii de genul asta.

Si ma gandeam io asa, cu mintea mea incalcita: daca as fi gandit asa, cum oare as mai fi divortat sa incerc sa-mi gasesc fericirea? Cum oare as mai fi putut sa plec la Timisoara, cu 500 de lei in buzunar, fara sa am un job, fara sa am unde sa stau, inarmata doar cu o ambitie fantastica si (norocul meu) doi prieteni gata sa-mi intinda o mana de ajutor? Da, stiu, am avut o mare doza de nebunie in mine, dar asta presupune curajul: sa iti iei viata in maini, luand niste decizii care par nebunesti, dar care, in cel mai rau caz, o sa iti dea posibilitatea de a te  felicita pentru ca macar ai incercat.

Nu va mai temeti, oameni buni, timpul e singurul lucru pe lumea asta pe care nu-l putem controla. Si nu-i pacat sa lasam sa treaca viata pe langa noi, fara sa facem ce ne dorim cu adevarat?


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *