Atelier de comunicare și PR la festivalul Comedy Cluj

ateliera Mai sunt două zile și începe cea de-a șaptea ediție a festivalului de film Comedy Cluj. Am fost prezentă încă de la prima ediție, în 2009, din foarte pură întâmplare, mi-a plăcut și am mai vrut.

E clar că festivalul a crescut mult, iar asta se vede și din calitatea filmelor prezente, juriul din ce în ce mai fain de la an la an și evenimentele conexe care transformă evenimentul în unul care va fi luat din ce în ce mai serios de comunitatea cineaștilor din afara României. Ba chiar aș îndrăzni să spun că acest festival e mai cunoscut în afara țării decât în interiorul ei, dar asta e deja altă discuție.

Anul acesta am bucuria și onoarea să mă aflu printre cei care vor susține ateliere pentru participanții la festival (și nu numai pentru ei). Și pentru c-am mai tot primit întrebări despre curs, spun mai jos despre ce vorbim timp de 6 ore, sâmbătă, pe 24 octombrie.

Comunicare culturală.

Se vorbește mult în ultima vreme despre acest subiect specific în comunicare: evenimente culturale, comunicare de brand a operatorilor culturali și așa mai departe. Cei care vor veni la curs vor afla (deși sper să nu fie vreun „aha moment”) că a transmite lucruri despre un brand cultural este exact același lucru cu a comunica pentru un brand comercial. Valorile ce trebuiesc transmise se folosesc de marketing și de PR în același fel. Execuția contează.

Creativitate în PR-ul pentru un produs cultural.

Cu exemple despre cele mai de succes campanii de la noi, pentru produse mai mult sau mai puțin de calitate. Misiunea noastră va fi să descoperim împreună creativitatea și elementele cheie ale fiecărei campanii, nu să dăm verdicte despre cât de bun sau nu este un produs, fie el și cultural.

Mic îndreptar pentru comunicarea unei „persona” online.

Îndeosebi pentru actorii care trebuie să-și fie și manageri, și comunicatori, dar și pentru ONG-uri sau organizații cu caracter cultural. O „persona” înseamnă ceea ce prezinți din tine către alții sau ceea ce alții percep despre caracterul sau aspectul cuiva. Deci n-o să vorbim despre „brand”, o să vorbim despre „persona”.

Social Media și New Media.

În mod special, despre diferența dintre aceste două termene prin exemple concrete și exerciții (sper) lămuritoare. Știu, probabil pentru multă lume diferența este evidentă, dar ați fi uimiți dacă ați ști câtă lume confundă aceste două termene și scopurile lor.

Sigur, cursul meu e unul pe repede înainte. Sunt 6 ore, puține pentru un domeniu atât de vast. Însă, la fel ca și pentru cursanții celorlalte ateliere susținute de mine de-a lungul timpului, o să fiu mereu alături atunci când e necesar, pe e-mail, la telefon sau față în față.

Recapitulând: sâmbătă, 24 octombrie 2015, la Cinema City Cluj Napoca, de la ora 11, vă aștept la atelier de comunicare și PR. Înscrierile se trimit la adresa de e-mail workshop [at] comedycluj [dot] ro.

Vă aștept cu cea mai mare bucurie.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *