Avem si profesionisti in Romania

Cand am luat decizia sa ma mut, instant am inceput sa caut pe imobiliare.ro un apartament cu o camera, la un pret convenabil. Acum, nu stiam eu prea bine ce inseamna convenabil, avand in vedere ca in apartamentul in care stateam pretul era mai mult decat convenabil, dar cheltuielile…erau cat chiria.

Am inceput sa caut si am gasit un apartament intr-o zona centrala, la vreo 200 de euro/luna, care arata foarte misto. Am pus mana pe telefon si am sunat la agentia imobiliara (Click Imobiliare) care aparea ca intermediar pentru apartamentul respectiv. Domnul care mi-a raspuns nu stia daca mai e liber sau nu si mi-a zis ca ma suna inapoi sa-mi spuna. Da, sigur ma suna, mi-am zis in mintea mea, mai avusesem eu tot felul de experiente cu agenti de astia care parca n-aveau nevoie de banii mei.

M-a sunat in jumatate de ora, mi-a zis ca nu mai e liber apartamentul, dar are alte optiuni pentru mine. M-a trimis la ei pe site sa ma uit la un apartament si mi-a spus ca imi trimite pe mail pozele unui alt apartament. Desigur, am fost la fel de sceptica cu trimisul mailului si nu mica mi-a fost mirarea cand, dupa alta jumatate de ora, pozele erau in inbox-ul meu.

Am optat pentru un apartament care parea de vis: bloc nou, mobila noua, sauna si sala de fitness la subsol, plus un loc de distractie pentru locatari, cu masa de ong pong si fusbal. Ajunsesem oricum tarziu si apartamentele noi erau date toate, iar un altul se elibera in data de 10 ianuarie. Am batut palma cu proprietarul si asteptam cu nerabdare ziua mutarii. In data de 10, insa, agentul imobiliar ma suna si imi spune ca oamenii care stateau in respectivul apartament au venit cu chiria pe alte 6 luni, deci apartamentul nu mai e liber.

No, va cam dati seama cum mi s-a naruit tot cerul in cap. Dar tot el, agentul, imi spune: “sa stii ca nu te-am sunat pana cand nu stiam ca am altceva pentru tine. Spune-mi unde esti acum, vin sa te iau sa vedem un alt apartament frumos.” Adica un agent imobiliar ma ia de pe unde sunt si ma duce sa vad apartamente? Ce-i gresit la oamenii astia, oare? Oare uita ca agentii sunt nepasatori si ar vrea banii de comision doar pentru ca si-au pus numele pe un site de imobiliare?

Cand am intrat in apartament, a fost dragoste la prima vedere. Proprietara mi-a spus ca a promis ca retine apartamentul pana sambata, unui austriac si ca ar vrea macar sa dea sansa agentiei care se ocupa de austriacul respectiv sa vada apartamentul. Oricat de ciudat ar parea, mi-a placut reactia proprietarei, cuvantul e cuvant si trebuie respectat. Eu am zis ca il vreau si ca a doua zi merg cu toti banii, asa ca m-am dat peste cap ca fat frumos. Agentia austriacului nu era la fel de buna ca a mea, asa ca seara am primit un telefon de la agentul care se ocupa de mine: e ok, maine ne vedem pentru acte.

Si ne-am vazut pentru acte, cu totii, atunci am aflat ca agentia Click Imobiliare e afacere de familie si am cunoscut-o si pe partenera (si sotia) agentului care se agitase foarte tare ca mie sa-mi fie bine. Nu mi-a parut deloc rau cand am dat banii pentru comision, i-am dat cu drag si le multumesc si acum ca au fost niste profesionisti adevarati.

Asa ca daca sunteti din Timisoara sau vreti sa veniti aici, ei sunt cei cu care trebuie sa lucrati. Comisionul e 60% din valoarea chiriei pe o luna, printre cele mai mici de pe piata.

PS: dupa ce si-au luat banii, m-as fi asteptat sa-si vada de ale lor, asta e, si-au facut treaba, sa mergem mai departe. Ieri, insa, am fost sunata de agent si intrebata daca totul e in regula, daca m-am mutat, daca e asa cum m-am asteptat. No, customer care, zic.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *