Bem o Timisoreana?

Lume, lume, vine Chinezu la Timisoara! Sau, poate vine Chinezu la Timisoreana? Ca nu mai stiu, cert e ca ne adunam cu totii cu mic (dar, totusi, peste 18 ani) cu mare, la Porto Arte, in data de 12 aprilie, sa bem o bere, sa povestim si sa auzim noutati despre Drumul Mingii, care va incepe fix din orasul nostru, pe data de 16 aprilie. Si acum sa va povestesc inca unul din motivele pentru care am ales sa sustin campania asta cu toata inima.

Nu mai zic ca e pentru sport si pentru ideea de fair-play pe care o transmite, dar in plus as vrea sa ii cunosc pe oamenii care mi-au marcat o parte din copilarie si care mi-au insuflat placerea de a urmari fotbalul. Tata e suporter Dinamo (iar acum, suporterii lui Poli care ma citesc o sa faca un Huooo!!! mare, de-o sa se auda pana la Budapesta), iar casa noastra era decorata cu fanioane de alea de plastic, mici, de la diverse competitii sustinute de echipa lui favorita. Bineinteles, cel mai iubit era Rodion Camataru, pentru care (sau din cauza caruia) tata a spart de cateva ori radioul Gloria din dotare (si pe care il repara de fiecare data, naiba stie cum, ca era tot bucatele), cel la care asculta meciurile comentate de Ilie Dobre.

As vrea sa-i duc lui tata un autograf de la cel care a fost idolul lui in tinerete si sa-i fac o bucurie de ziua lui, care e pe 20 aprilie. As vrea sa-i duc lui tata un autograf si de la Belodedici, pe care il ura din tot sufletul (ura de suporter, la fel cum il urasc eu pe Burlacu de la Asesoft, desi ii recunosc valoarea ca sportiv), atat de tare incat timp de nush cati ani si-a botezat porcii pe care ii crestea cu numele lui. Toti erau Belo 1 si Belo 2, in fiecare an 😀

Asa ca, domnule Cristian China Birta, ma ajutati sa-i fac o surpriza lui tata?

PS: timisorenii care doresc sa vina la intalnirea de la Porto Arte sunt rugati sa dea un mail la cristi.china pe gmail, ca sa fie trecuti pe lista; domnul Chinezu e prea organizat pentru viata in care traim.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *