Campanii degeaba

Ca tot ziceam intr-un articol precedent de bloggerii care comenteaza campaniile marilor trusturi de la noi din tara, ia sa dau eu un exemplu de blogger carcotas si sa ma irit la o chestie pe care am auzit-o aseara la radio.

Deci Info Pro, ora si ceva trecute fix, stiri: “Maine seara va incepe Noua campanie ProTv, care se numeste Exista viata dupa cutremur”. Asta inseamna ca, incepand de azi, maretul trust Media Pro va incepe sa adune bani si capital de imagine, folosindu-se de tragedia haitienilor si a indonezienilor (ma gandesc ca despre ei este vorba, ca alte cutremure nu stiu sa fi fost ). Deci, hai sa ajutam populatia planetei.

Ipocritilor. Atat am de spus la adresa lor. Se uita mult peste granitele tarii, cand tot ceea ce trebuie sa faca e sa se uite la un metru peste gardul lor din pache Protopopescu nr. nush cat. Sau mai incolo, prin Moldova, unde is luati aia pe sus de inundatii. Sau si mai incolo, la banateni, ca si ei au apa din belsug, nu la genunchi, ci pana la genunchi. Bine, inca nu, dar in curand o sa fie iar inundatii in toata tara.

Nu trebuie decat sa dea un ochi prin spitale, sa vada cum mor ai nostri ca n-au de nici unele, nici macar ace pentru perfuzii. Sau sa arunce o privire prin orfelinatele romanesti, care gem de copii abandonati si pe care statul ii scoate in strada la 18 ani si ii lasa de izbeliste. Ca n-ar face o campanie sa-i ajute pe copiii astia care se trezesc ai nimanui dupa ce statul decide ca au varsta legala pentru a se intretine singuri.

Jos palaria? Ba mai degraba “in your face”, cam asa arunca ProTv-ul palaria in ochii nostri. Si cu putin de praf, de la mizeria de pe strazi si din capetele lor luminate. Muriti in bezna.

LE: titlul se mentine, s-a lansat campania, e vorba despre cladirile care s-ar darama la un cutremur. Cum ar veni, ProTv atrage atentia asupra drobului de sare. Nu ca n-ar fi o problema importanta, dar mi se pare ca ar fi altele mult mai importante de rezolvat. Poate ma insel, poate nu.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *