byron. Din nou la Timisoara

N-am scris gresit in titlu: e byron – trupa (cu “b” mic) si Dan Byron – solistul (cu “B” mare). De fapt, asta a fost al doilea lucru pe care l-am invatat despre byron. Primul a fost ca fac o muzica a naibii de buna.

N-am multe de spus. byron isi lanseaza albumul nou, “30 Seconds of Fame”, la Casa Studentilor (stiti voi, aia din cartierul Iosefin), sambata, 30 martie, la ora 20. O sa fiu acolo, o sa cant, o sa sar si o sa ma bucur de cea mai buna muzica romaneasca ascultata in ultimii ani. Ce spun eu, in ultimii multi ani. Cred ca nu exista trupa mai prolifica, mai buna, mai muzicala decat sunt acesti baieti, in frunte cu Dan Byron, omul cu voce de aur.

Sunt incantata, recunosc. Ca o sa-i vad in primul concert intr-o sala de spectacole, asa cum trebuia de mult sa fie. Ca o sa vorbesc cu ei (desi de fiecare data cand ne intalnim vorbim, mult, despre tot si toate in lumea asta), ca le voi simti din nou muzica, aceea care ma insoteste in fiecare excursie cu masina pe care o fac, in fiecare duminica dimineata cu soare sau ploaie sau vant (am un nou ritual duminica dimineata: imi fac cafeaua, pornesc concertul acustic de pe dvd-ul filmat la salina Turda si…ascult), cu fiecare contract nou pe care il scriu (si asta a devenit un ritual, e mai mult un fel de superstitie ciudata: de cate ori fac un draft de contract, ascult o anume piesa byron).

Ce zice PR-ul byron: “In perioada 20 – 27 martie, spectatorii vor beneficia de o serie de preturi promotionale la biletele pentru concert: in primul rand, la oricare doua bilete cumparate, al treilea este gratuit! Apoi, am gandit o promotie speciala pentru studenti – acestia vor avea la dispozitie bilete cu pret injumatatit (1 + 1 gratis). Accesul in sala prin aceste bilete se va face pe baza carnetului de student. Pretul standard al biletului este de 35 de lei.”

afis web tm final

13 piese noi pe un album bilingv. Daca nici asta nu e performanta, nu stiu ce e. Stiu cateva dintre piese, le-am ascultat ba pe Youtube, ba live, la Impromptu by byron, de la Clubul Taranului, acum vreo doua luni. (datorita acelei seri, ma aflu si eu pe noul album, una din piese avand la final un grup de oameni care canta impreuna cu trupa; no, acolo-s si eu) Unde mai pui ca Petre Ionutescu (asta-i de-al nostru, timisorean de la Blazzaj), alexander Balanescu (violonist) si Luiza Zan (o minune de femeie cu o minune de voce) sunt si ei pe album.

Tot sambata, la ora 15, byron ne asteapta pe toti la Carturesti. E un fel de conferinta de presa informala si, la cum ii stiu, sigur se lasa cu un fel de cantat. Iar cheful de dupa se va tine in The Note Pub.

Deci, ca sa concluzionez, sambata avem muzica facuta de muzicieni. Singurul meu regret e ca Luiza Zan nu poate veni la concertul de la Timisoara. E singurul la care nu poate ajunge.

(si ca sa o spun, sa nu ma razgandesc: pregatesc si prima mea incercare de story, odata cu venirea celor de la byron la Timisoara; voi avea o zi intreaga de stat codita dupa ei, sa incerc sa-i aduc si mai aproape de sufletele oamenilor)

Un eveniment InterArtist si byron Management cu sprijinul Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Clinica de Bere si The Note Pub.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *