Revelatii. Folk

Poate ca n-ascult neaparat folk atunci cand vreau sa ma relaxez. Mai degraba ascult un jazz si ma las purtata de ritmuri din afara tarii. Imi e mai la indemana, dintr-un motiv foarte simplu: de obicei ascult muzica romaneasca atunci cand nu fac nimic, cand pot sa ma intind pe canapea, cu un pahar de vin in mana si sa ma las cuprinsa de versuri si de muzica, de voci si de sunete.

Duminica seara am avut o revelatie la festivalul de folk de la Alba Iulia, ascultandu-l pe castigatorul concursului de interpretare si creatie, Mihai Boicu. A fost prnteu prima oara cand un concurent m-a facut sa inchid ochii si sa ma las purtata de versuri si de vocea incredibil de calda, lucru care s-a simtit si in public, Mihai fiind primul concurent chemat la bis in cele 9 editii de pana acum. Nu pricep de ce acest copil nu e o vedeta in tara asta. Nu inteleg de ce n-a vazut nimeni (in afara de juriul festivalului de la Alba Iulia) cat talent are. Sigur, are doar 21 de ani si o intreaga viata inainte, doar ca ascultand piesa pe care a compus-o pe cand avea 14 ani mi-am dat seama ca am in fata un mic geniu ce trebuia descoperit pana acum. Nu e tarziu si ii doresc din tot sufletul sa ajunga sa fie un reper muzical in Romania urmatorilor ani.

Un alt moment aducator de revelatii a fost acela in care i-am vazut si auzit (din nou) pe Marius Matache si Folk Band Imperfect (Alex Nichita la vioara si Radu Tudoroiu la percutie). N-as fi crezut ca Make poate avea emotii atat de vizibile pe scena, dupa atatia ani de cantat, n-am stiut ca fericirea de a canta in fata publicului de la Alba Iulia poate fi exprimata atat de simplu pe chipul lui. Alex creste (muzical) de la an la an, iar Radu e tot mai pasionat cu tobele lui si cred ca am vazut cel mai bun concert al lor din cate s-au intamplat in ultima vreme.

Va las azi tot cu o melodie cantata de Nicu Alifantis. Una veche, dar cu ritmuri mai noi, una ce-mi lasa liniste de cate ori o ascult. Revelatiile pot veni chiar si atunci cand crezi ca stii ceva foarte bine.

OrganizatoriConsiliul Judetean Alba, Asociatia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri in organizareMuzeul National al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca judeteană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Papusi ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri mediaTVR Cluj, Radio Romania Actualitati, Radio Romania International, Radio Romania Cluj, Radio Romania 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Catavencii.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *