byron. Muzica romaneasca

Bineinteles ca ascult byron cand scriu randurile astea. E o dimineata frumoasa si chitarile lor, basul si clapele lui 6Fingers sunt perfecte pentru cafeaua mea.

Pentru byron nu e usor sa razbata in muzica romaneasca. Sa ajunga la sufletul oamenilor iubitori de muzica underground. Pentru ca underground-ul, asa cum ii zice numele, nu e accesibil, desi e la vedere. Nu sunt multi cei ce apreciaza muzica lor, a celor de la Kumm, Les Elephants Bizarres, Butterflies in my Stomach si altii ca ei. Ceea ce e impresionant la munca lor, la lupta lor, e faptul ca nu accepta compromisuri in ceea ce priveste muzica pe care o canta.

Poate ca aceasta incapatanare e normala atunci cand ai 20 de ani si crezi in visul tau, ca poti schimba lumea, ca muzica ta trebuie transmisa exact asa cum e. Dar cand ai peste 30 de ani, incapatanarea asta nu poate fi decat salutata cu o plecaciune. Dan Byron a fost intrebat odata daca ar accepta sa cante ceva mai comercial. A raspuns atat de simlu si de ferm “Nu”, incat nicio alta explicatie n-a mai fost necesara.

byron e muzica romaneasca de calitate. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, ci sa veniti vineri, 15 iunie, in Life!Pub, sa va convingeti cu urechile voastre, caci byron va avea ultimul concert din turneul pentru lansarea DVD-ului Live Underground, filmat in Salina Turda. Apoi puteti sa ma certati ca v-am recomandat ceva prost. Daca mai puteti :)

PS: luna februarie e cunoscuta ca fiind luna compozitorilor. Dan Byron s-a inchis in casa o luna de zile si a scris intr-una. Se pare ca piesele scrise de el se vor regasi pe urmatorul album byron. Daca nici asta nu e talent…


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *