Când ar trebui să dai citate din tine
|Raspunsul scurt este „niciodată”. Răspunsul puțin mai lung ar fi că n-ar trebui să dai mai departe vreun citat, dar, dacă tot nu te poți abține, nu cita niciodată din tine decat dacă ești Hemingway, Miller sau Proust; eventual Abraham Lincoln sau (limita de jos) Osho.
Mai pe larg dezvoltat, să zicem că simți c-ai avea o contribuție reală la ridicarea moralului celor care te urmăresc sau un input necesar în ceea ce privește administrarea afacerilor. Și-atunci dai din înțelepciunea ta, că doar oameni suntem și toți avem nevoie de cele 15 minute de faimă (uneori nevoia asta e zilnică). Măcar scrie corect sfaturile alea. Pune niște virgule, niște cratime, ai grijă – în general – la litere și cuvinte. Ar fi bine să ai grija asta la toate statusurile, nu doar la citatele din tine puse frumos pe o poză. Dacă se poate, vă rog, mulțumesc. Știu că forma nu mai e atât de importantă și că fondul e cel care contează, dar hai să fii tu cel care rupe această regulă.
Serios vorbind (nu că pân-acum n-a fost așa), oare de ce simt oamenii să dea citate din înțelepciunea proprie atunci când nimeni nu are nevoie de asta? N-ar fi, oare, mai elegant să funcționăm cu mai multă modestie și mai puțină autosuficiență? Poate că n-am dreptate și ceea ce zic mai sus e ceva ce doar mie mi se pare lipsit de bun simț elementar și tare-as vrea argumente (dacă e așa).
Până atunci, rogu-vă, citați mai puțin, citiți mai mult, munciți mai cu spor, smeriți-vă cât să fie bine.
Foto: Self Quoting by Shutterstock
Tweet
Si credeam ca numai eu am piticul cu astia care se citeaza :))
Îl au mai multi, dar nu spun pentru că „nu se face” :))