Cine-ar plati bilet?

S-a terminat de-o vreme Vocea Romaniei, concursul care ne-a tinut cu sufletul la gura (hai, nu ma mintiti, macar o data, de curiosi, v-ati uitat sa vedeti ce-i cu emisiunea asta) si cu mainile pe tastatura, ca am innebunit Twitter si Facebook cu impresiile noastre, iar pe bloguri au curs rauri de cerneala virtuala. S-au creat prietenii, anitpatii, au fost certuri, felicitari, eu n-am mai vazut pana acum o emisiune concurs care sa mobilizeze oamenii in felul asta. Vorbesc de cei din online, desi stiu sigur ca majoritatea prietenilor mei s-au uitat si ei la emisiunea cu pricina.

Cred ca suntem cu totii de acord ca realizarea ei la ProTV a fost impecabila, pentru ca exista acolo o doamna, Mona Segall pe numele ei, care adapteaza formatele internationale cumparate de Media Pro. Doamna Segall e un producator atat de bun incat ma intreb daca n-ar fi buna de presedinte, ca sper sa n-o cheme careva sa fie consultat al unei campanii electorale, ca in Wag the Dog. Dar sa nu divagam.

Toti cei care au fost concurenti in emisiune sunt tineri cu voci remarcabile, talente de necontestat, aia e clar. Totusi, intrebarea care se punea aproape obsesiv de catre comentatorii onlinei era una singura: ati plati bilet sa-i vedeti pe cei pe care ii sustineti?

Dintre cei patru finalisti, cel mai des aud de Stefan Stan (castigatorul concursului) si Dragos Chircu. Stefan a plecat in turneu, la un moment dat, prin mai multe orase ale tarii, printre care si Timisoara. Desigur, am aflat dupa doua zile ca el a fost in Timisoara, pseudo-concertul fiind tinut la un restaurant din marginea orasului, care nu are un spatiu pentru activitati de felul asta si unde nu stiu exact cum a fost, pentru ca nu sunt nicaieri poze sau relatari ale evenimentului. Deci fail in toata regula, sper ca data viitoare cand vine sa fie macar intr-un club, daca nu se va putea intr-o sala de concerte.

Desi am fost o sustinatoare infocata a lui Stefan (am si zis cu mai bine de o luna inainte de finalul emisiunii ca o sa castige concursul) sunt extrem de dezamagita de piesa aia pe care a scos-o cu Alex Velea, care suna de parca ar fi special compusa pentru copii de 13-14 ani, ori nu asta a fost segmentul care l-a votat pe el in finala. Dar poate ca e numai impresia mea si, de fapt, piesa nu s-a scos ca sa inchida gura fanilor ce asteptau infrigurati primul single. Ceea ce ma face sa cred ca poate n-as da bani sa ma duc la un concert de-al lui.

Al doilea concurent de care tot aud e Dragos Chircu. Se pare ca cei de la Fratelli il apreciaza tare, ca l-au adus la revelionul bucurestean si am auzit ca a innebunit lumea pe acolo, ca oamenii s-au distrat excelent in timpul concertului lui. Am mai auzit si ca e de un bun simt si o modestie rar intalnita, genul ala de om pe care unde-l pui, acolo sta, care nu uita de unde a plecat si cati necunoscuti l-au sustinut atunci cand a avut nevoie.

Na, eu pentru baiatul asta as plati bilet de concert. Si se pare ca am ocazia s-o fac chiar vineri, ca vine sa cante la Fratelli Timisoara, care face Facebook Party  au ajuns la 10.000 de fani pe pagina de Facebook si vor sa sarbatoreasca. Dragut, nu? Biletul e 15 lei. Voi ati plati sa-l vedeti in concert?


30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *